В националния конкурс Нестле за по-здрави деца“ за учебната 2019/20

...
В националния конкурс Нестле за по-здрави деца“ за учебната 2019/20
Коментари Харесай

Нестле награждава трите най-активни училища и детски градини

В националния конкурс „ Нестле за по-здрави деца “ за образователната 2019/20 година се включиха 64 учебни заведения и детски градини

Нестле ще награди трите най- дейни учебни заведения и детски градини от цяла България, които взеха присъединяване в тазгодишния конкурс на националната програмата „ Нестле за по-здрави деца “ на онлайн гала на 30 Ноември. В състезанието присъединяване взеха над 6000 деца от 40 детски градини и 24 учебни заведения от цяла България. От тях, 10-те най-активни учебни заведения и детски години бяха определени от журито за финалисти в прелиминарен стадий на състезанието. Победителите ще завоюват финансова помощ, която ще бъде употребена за облагородяване на учебната среда, за да се подтиква уравновесеното хранене и физическата интензивност у децата.

На финала се класират представители на учебни заведения от 8 области и 10 града, в това число - София, Ловеч, Ботевград, Враца, Разлог, Плевен, Лясковец, Белозем, Лозенец, Марково. Финалистите от детските градини ще бъдат показани от своя страна от 8 области и 9 града, от които- София, Видин, Варна, Стара Загора, Благоевград, Враца, Кюстендил, Лясковец и Звездица.

На финалният кръг от състезанието 10-те определени учебни заведения и детски градини ще би трябвало да показват пред журито своята концепция за осъществяване на план с паричната премия от състезанието. На база цялата събрана информация, журито ще дефинира кои са трите най-хубави хрумвания за облагородяването на средата в учебни заведения и детски градини.

Журито се състои от дългогодишни посланици на програмата, сътрудници и представители на институции, измежду които госпожа Ваня Кастрева, шеф на РУО-София, представители на МОН, госпожа Анастасия Георгиева, шеф на дирекция " Здравеопазване " в Община Варна, госпожа Виктория Терзийска, сътрудник на програмата, певица и ко-създател на плана „ Маргаритка “, и шеф-готвачът Жоро Иванов и ръководител на EURO TOQUE България. Награждаването ще се извърши от изпълнителния шеф на Нестле България - Петър Стоилов и Нели Ангелова – Мениджър връзки, Нестле Югоизточен пазар.

Със средствата от миналогодишния конкурс ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “, с. Марково, 40 СУ „ Луи Пастьор “, гр. София и ОУ „ Гео Милев “, с. Белозем подариха на своите ученици осъвременена учебна база. Децата в тези три български учебни заведения към този момент се радват на нов пикник ъгъл, кабинет по готварство и класна стая навън.

Програмата „ Нестле за по- здрави деца “ сплотява напъните на компанията и тези на родители, учители и просветителни институции, с цел да обезпечат по-добро и здравословно бъдеще за българските деца. Нестле за по-здрави деца “ е просветителна стратегия, която има за цел да насърчи уравновесеното хранене и дейния метод на живот при децата на възраст сред 3 и 12 години. Програмата започва през 2012 година и се реализира с поддръжката на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването, редица национални специалисти по хранене и спорт и неправителствени организации. През 2013 година като добра процедура в областта на просветителните стратегии за уравновесено хранене и физическа интензивност в Европа, „ Нестле за по-здрави деца “ в България става част от Европейския план EPHE (EPODE For The Promotion Of Health Inequalities), финансиран от Европейската комисия. През 2018 година Програмата уголемява своя обсег и влиза в образователните заведения в цялата страна, с цел да усъвършенства питателните и двигателните привички на българските деца. До този момента, просветителното наличие на „ Нестле за по-здрави деца “ е достигнало до нас 23 000 деца в детски градини и учебни заведения в цялата страна.

Конкурсът има за цел в допълнение да подтиква насърчаването на уравновесеното хранене и дейния метод на живот у децата, с цел да могат те да порастват по- здрави и щастливи. Вярваме, че дружно можем да изградим едно още по-добре бъдеще за нашите деца.

Повече информация за Програмата, можете да намерите на следния линк:.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР