В наши дни в България преобладава негативизмът – хората, които

...
В наши дни в България преобладава негативизмът – хората, които
Коментари Харесай

Валентин Вацев за протестите: Зад завесата на общественото внимание се водят тънки, горещи и нервни преговори

В наши дни в България доминира негативизмът – хората, които движат процесите, могат по-ясно да обяснят и по-конкретно могат да кажат какво не желаят, в сравнение с какво желаят. Протестът е напът да се осуети и да се провали заради едновременното съществуване на три съществени аргументи, разяснява анализаторът доцент Валентин Вацев пред БНР.

„ Първо, координационният индивид на митинга се разцепи – там се разделиха на леви и десни и това е гаранция, че процесът няма да приключи сполучливо. В началото имаше чист честен яд, който даваше опция да се надяваме, че нещата ще тръгнат по-бързо “, уточни той.

Според него втората причина, заради която митингът ще се провали е, че стачкуващите са били доста мощни с настояването за оставка и „ Мутри, вън! “: „ Но съответна стратегия зад това искане не забелязах “, съобщи доцент Вацев.

„ Като цяло тези неща или съумяват до 20-ия ден, или като докарат до 43 дни, това значи, че просто е изтърван импулсът…Протестът мина във фонов режим “, означи доцент Вацев.

И акцентира, че днешното управление в лицето на държавното управление на Бойко Борисов е деморализирано и в действителност е най-после на своя мандат, само че това не значи, че те са изцяло безпомощни.

Той изрази убеденост, че зад завесата на публичното внимание се водят „ тънки, горещи и нервни договаряния за това, кой въпреки всичко да оглави процеса – ще вземе ли българският соросианец властта, ще се добере ли до властните преимущества или неговите съперници ще съумеят да го удържат “.

Вацев посочи, че приказва за Христо Иванов: „ Това са остатъците от Съюз на демократичните сили, които преди време бяха соросоидални, само че не изцяло и не напълно “.

„ В момента остатъците на Съюз на демократичните сили в България са просто хора на „ Отворено общество “, което дружно със самия Сорос не трябва да бъдат бъркани с Америка “, посочи анализаторът.

Той уточни като трети проблем въпроса ще успее ли това държавно управление да дострои до дъно тръбата, която назовават „ Балкански поток “, „ Български поток “, а съгласно него „ Турски поток “ на българска територия.

Ако Борисов остане до края на септември, той ще успее да дострои газопровода и ще бъде победител, без да обръщаме внимание на всички други условия и детайлности, които за мен са значими, сподели той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР