В началото на заседанието на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов

...
В началото на заседанието на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

Борисов: По-зелени от нас няма! И тоалетна няма да може да се построи в Банско

В началото на съвещанието на Министерски съвет министър председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила осведоми министрите от държавното управление и за вчерашните въпроси, заложени му от евродепутати в Европейския парламент в Страсбург по отношение на разрешението за строителство на втори кабинков въжен превоз в естествен парк "Пирин " над Банско.

“Вчера поех ангажимент към Зелените”, изясни той и добави: “Важно е да се знае от всички наши другари в България и в чужбина, че по зелено държавно управление от нас няма”.

От своя страна министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов е министър на околната среда и водите. Роден е през 1964... към профила сподели, че това, което може да се случи в буферната зона на естествен парк “Пирин”, която е единствено 2%, е спортна инфраструктура. Естествено нито една керемида не може да бъде издигната. Ако се огледа даже, ще се види, че прираста на гора е доста сериозен. На процедура ние сме може би една от дребното страни в Европа, която има приръст на естествени ресурси”.
“Ще се забрани, при съществуването на втори кабинков въжен превоз, качването с коли нагоре. Така няма да е нужно да се поддържа пътя, да се осолява и да гинат дървета”, сподели Борисов, а Димов добави, че освен пътят е въпросът. По думите му, проблем е и че дизеловите коли замърсяват още повече околната среда.

Вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила също взе думата и съобщи, че в действителност би трябвало да се повтаря какво ще се случи в парк “Пирин” непрекъснато. Ще се прави един единствен нов въжен превоз там и нищо друго, разясни той и подсети, че е извънредно значимо да се съблюдава законът. “Никакво строителство няма да има. Екологията е от първостепенна значимост за нас, само че би трябвало да дадем и късмет на туризма”, сподели Симеонов.

“Ясна и зелена ни е позицията. Не хотел, а чайна не може да се направи, тоалетна не може да се направи”, приключи Борисов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР