В началото на юни Били Айлиш пусна новото си видео

...
В началото на юни Били Айлиш пусна новото си видео
Коментари Харесай

Били Айлиш – за сексуалността на една звезда

В началото на юни Били Айлиш пусна новото си видео към песента Lost Cause, основано под нейната постановка. Ако сте гледали документалния филм за нея, ще разберете, че тя постоянно има ясна визия за клиповете си. В този младата певица е в компанията на девойки, които се забавляват в домашна конюнктура. И може би никой нямаше да обърне внимание толкоз на сюжета на това видео, в случай че Били не беше пуснала няколко бекстейдж фрагменти от него в Инстаграм профила си с пост към тях: „ Обичам девойки. “ Две думи, които се оказаха думите на раздора. Думи, които провокираха разнообразни реакции от страна на почитателите й.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от BILLIE EILISH (@billieeilish)

И до момента в който някои незабавно допуснаха, че тя се разкрива като queer с друга полова ориентировка, други побързаха да я обвинят в по този начин наречения queerbaiting, поради обстоятелството, че неотдавна има връзка с артиста Матю Тайлър Ворс. Самият той беше атакуван поради свои хомофобски и сексистки изявления, което още повече усъмни почитателите на Айлиш, че тя по някакъв метод желае да оправдава половинката си, употребявайки queerbaiting-а.

Но какво е queerbaiting ? Най-общо казано е прийом на основателите на наличие за привличане на публика с друга полова ориентировка. Затова мнозина нападнаха Били Айлиш, че по този метод желае да притегли вниманието на ЛГТБ+ общността, без да бъде безапелационна в изявлението си. Трети пък не виждат нищо неприятно в това, че за своите 19 години е обикновено тя да опитва със сексуалността си. Младата певица обаче по този начин и не откри за належащо да се оправдае или да разяснява думите си, което още повече ускори дебата по отношение на сексуалността й.

Пореден образец, че хората обичат да поставят етикети, да поставят рамки и им е значимо един човек да се дефинира какъв е. А свободата в действителност е отвън тях, тъй като няма нищо неприятно в това да си queer – хомосексуален, бисексуален, пансексуален и така нататък, нито в това да експериментираш в желанието да се чувстваш добре с някого – било то мъж или жена. В последна сметка разногласието към Айлиш сподели, че даже през 2021 година, когато се счита, че сме напреднали във връзка с приемането и признаването на другата полова ориентировка, към момента има предпочитание за надзор върху женската половост.

Били Айлиш не е първата жена, която е упреквана в queerbaiting. Преди време това към този момент се случи на Ариана Гранде поради част от текст на ария, в който се споделя „ Харесвам дами и мъже, да “. Да разясняват половата си ориентировка се е налагало и на Кейти Пери, поради песента й „ Целунах момиче и ми хареса “. Майли Сайръс също се принуди да се дефинира като пансексуална (когато си притеглен от някого, без оглед на пола или половата идентичност) поради обществените си, въпреки и къси връзки с дами. На Деми Ловато също й трябваха няколко години първо, с цел да каже, че е пансексуална, а неотдавна разгласи, че към този момент е небинарна. За небинарни се смятат хора, които не могат еднопосочно да се дефинират дали са от мъжки или женски пол. „ Чувствам, че това най-добре показва флуидността, която усещам в изразяването на пола си, и ми разрешава да се усещам най-автентично и вярна/верен на индивида, който знам, че съм и към момента откривам “, показа неотдавна Ловато.

Няма по какъв начин да разберем дали Били Айлиш има друга полова ориентировка, в случай че тя не го съобщи изрично. Още повече, че видеото към Lost Cause напълно не влиза в графата queer, тъй че в действителност няма доказателства, че тя се пробва да употребява ЛГТБ+ общността, с цел да печели публика. В него тя е едно 19-годишно момиче, което се забавлява с приятелки. 19-годишно момиче, което споделя, че харесва девойки. Тя не ни дължи повече пояснения. А ние ще си пуснем парчето още един път, просто тъй като харесваме Били Айлиш.



 
Били Айлиш такава, каквато в никакъв случай не сме я виждали

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР