В началото на тази седмица бе показана третата серия на

...
В началото на тази седмица бе показана третата серия на
Коментари Харесай

Според Star Trek: Discovery, Звездната флота все още използва Windows

В началото на тази седмица бе показана третата серия на Star Trek: Discovery, в който основната героиня преглежда кода, който по-късно се демонстрира и на феновете. Кодът се оказа доста специфичен.
От  Star Trek: Discovery към този момент излязоха три серии, показващи една по-различна Федерация. В този филм са вложени доста вложения и началото му бе превъзходно.

В епизода, Майкъл Бърнам оповестява, че кодът е неясен, защото се отнася до астрофизиката, биохимията и генетиката. Въпреки че по-късно излиза наяве, че USS Discovery опитва с нова транспортна мрежа, Twitter потребителят Роб Греъм видя, че в реалност този код е най-банален, а Звездната флота даже и през 2256 година към момента употребява операционната система Windows.

Оказа се че това е декомпилираният код на известния в близкото минало вирус Stuxnet. Това е прекомерно необичайно, тъй като вирусът се появи през 2010 година и бе систематизиран като хакерско оръжие, основано за дестабилизирането на иранската нуклеарна стратегия.

Най-вероятно екипът по специфични резултати просто е избрал най-неразбираемия код, който е съумял да откри и по някаква случайност това се оказа прекомерно сериозен вирус. А дали не е великденско яйце?
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР