В началото на следващия месец очаквам редовният бюджет за тази

...
В началото на следващия месец очаквам редовният бюджет за тази
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Очакваме Бюджет 2023 да влезе в НС в началото на юли

" В началото на идващия месец чакам постоянният бюджет за тази година да бъде импортиран в Народното събрание. До края на юли той би трябвало да бъде признат. Трябва доста деликатно да се реши с кои приходи, които зависят от държавния бюджет и не са индексирани, какво може да се направи и в случай че нещо не може да се случи тази година, то да стане през идната ". 

 

Това сподели пред БНР Мартин Димитров, народен представител от ПП-ДБ, член на бюджетната комисия в Народното събрание. 

 

И добави, че всички имаме изгода от 3% бюджетен недостиг и по тази причина е нужен прагматичен метод. 

 

Той увери, че всички разноски, които ще бъдат направени за покриване на вредите от наводненията, ще бъдат направени:  

" С една акция би трябвало да се подтикват хората да застраховат парцелите си. Такава просвета би трябвало да стартира да се построява в България ". 

 

В предаването " Нещо повече " Димитров акцентира, че на среща на бюджетната комисия с Министерството на финансите на следващия ден ще бъдат заложени доста въпроси, в това число и този за събираемостта в приходните организации: 

" Има по какъв начин Национална агенция за приходите и Агенция " Митници " да стартират да работят доста добре. Хората би трябвало да бъдат спокойни, че от 1 юли ще бъде получено нарастването на пенсиите. Няма да има нарастване на налозите с новия бюджет, тъй като желаеме стопанската система да пораства ".  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР