В началото на следващата седмица правителството ще обяви допълнителни мерки,

...
В началото на следващата седмица правителството ще обяви допълнителни мерки,
Коментари Харесай

Нови мерки срещу инфлацията до дни

В началото на идната седмица държавното управление ще разгласи спомагателни ограничения, които да компенсират приходите на хората и бизнеса поради инфлацията и високите цени. Това разгласи вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев по време на парламентарния надзор, представен от Българска национална телевизия.

Кирил Петков и Асен Василев са съгласни, че обстановката с инфлацията е тежка за българските фамилии и най-бедните, по тази причина ще предложат нов пакет от ограничения. Припомниха какво е направило държавното управление до момента - над 4 милиарда лв. за обезщетения за цените на тока, нараснали детските надбавки, обезщетение за безработицата, добавки от 70 лева за пенсионерите.

" Минималната заплата беше вдигната от 1 април, както знаем - с 11%, което е почти растежа на инфлацията все още. Виждаме растеж на междинната заплата и в бизнеса. Нивото на енергоизточници - България съумя да резервира равнищата, които бяха от предишното лято и есен, което даде конкурентно преимущество на българските компании и разреши на българските жители да усетят по-малък потрес в сметките ", съобщи Асен Василев.

От Движение за права и свободи обаче попитаха.

" Ако влезете в едно българско семейство, знаете ли на какво мирише сега - ухае на беднотия. Защо гладът пристигна в България по време на вашето ръководство? ", сподели Джейхан Ибрямов от Движение за права и свободи.

" Може би корупцията, която и вие знаете, е изяждала приходите на българите през тези години. Сега, когато ние би трябвало по едно и също време да се борим с корупционните схеми, с изчистването на батаците, би трябвало да се оправяме и с рецесията, която идва извън, ние вършим всичко, което можем, само че съм сигурен, че нещата, които направихме, бяха най-правилните в невижданата международна рецесия, в която се озовахме ", сподели Кирил Петков.

Днешният надзор беше придружен и със съществено напрежение сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната ". В декларация Десислава Атанасова упрекна ръководещите, че водят страната от рецесия в рецесия.

" На вас ви остава единствено едно - оставка ", съобщи Атанасова.

Това предизвика Асен Василев да опровергае всички отправени обвинявания. Настана спор и заместник-председателят на Народно събрание Мирослав Иванов, който е от " Продължаваме промяната ", лиши думата на опозицията и даде къса отмора, с цел да се охладят пристрастеностите. След почивката от " Продължаваме промяната " дадоха отговор на ГЕРБ с контрадекларация, в която приканиха да не сеят дезинформация.

" И в този момент ще пуснем още ограничения, най-малко за милиарда и половина, а в това време ни споделят пари в хазната няма. Въпреки всички разноски и обезщетения, невиждани в българската страна ", съобщи Искрен Митев от " Продължаваме промяната ".

От ГЕРБ-СДС желаеха оставката на Мирослав Иванов. Той отговори, че няма да я подаде, тъй като е спазвал правилника на Народното събрание и няма никакво нарушаване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР