В началото на март 2022 г. Наталия Индукаева, пенсионерка от

...
В началото на март 2022 г. Наталия Индукаева, пенсионерка от
Коментари Харесай

Съдят пенсионерка, сравнила Путин с Хитлер

В началото на март 2022 година Наталия Индукаева, пенсионерка от град Колпашево в Томска област, написа антивоенен девиз на стената на локален културен център, заяви „ Meduza.io “. Още на идващия ден тя е упрекната в „ дискредитация “ на съветската войска, а по-късно обвинена във вандализъм. След това жителите на Колпашево стартират да заобикалят Индукаева.

„ Истинските нарушители са всички тези, които мълчат или поддържат протичащото се “, декларира пред медията Индукаева.

През нощта на 7 март пенсионерката намира в килера остаряло ярко яке, за всеки случай го обръща наобратно, с цел да не бъде разпозната, поставя шапката на сина си и отива в постройката на локалния културен център, където работи дълги години. Тя носи две кофи с вар в торба. Наталия не изпитва боязън, единствено скука, че е не запомнила да постави маска – с цел да е сигурна, че в действителност няма да я разпознаят.

Веднага щом се върнала у дома, пенсионерката се обадила на сина и щерка си и им разказала какво е направила. Те дали отговор, че се гордеят с нея и я поддържат.

Сутринта чиновници на Дома на културата разкрили надпис на стената на културния център, който гласи: „ Не на войната! Путин = Хитлер “.

В 11 ч. сутринта на 7 март областен служител на реда отива в дома на Наталия, с цел да я упрекна във вандализъм. Въпреки перипетиите, които я чакат, Индукаева е сигурна, че някои от служителите на реда в действителност са солидарни с нея, само че не могат да създадат нищо по въпроса, защото съгласно нея те са притиснати от горната страна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР