В началото на февруари Bloomberg публикува Индекс на милиардерите (Bloomberg

...
В началото на февруари Bloomberg публикува Индекс на милиардерите (Bloomberg
Коментари Харесай

Как живеят най-богатите деца в Русия /СНИМКИ/

В началото на февруари Bloomberg разгласява " Индекс на милиардерите " (Bloomberg Billionaires the Index), който отразява положението на 500-те най-богати хора в света. Рейтингът включва трима руснаци - Леонид Михелсън, Владимир Лисин и Виктор Векселберг. През януари те  увеличиха общия си капитал с общо 1 милиард 370 милиона $. Печелейки колосални суми, магнатите мислят да трансферират благосъстоянието си на своите деца.

По отношение на бизнеса наследниците на великите татковци са разграничени на два вида: някои следват стъпките на родителите си, получават обучение, създават плановете си и не популяризират своя капитал и персонален живот. Другите водят живота на типична златна юноша и парадират онлайн със положението си. Ето какво споделя " Lenta.ru за наследниците на най-богатите хора в Русия:

Виктория Михелсън е 28-годишната щерка на най-богатия руснак – милиардерът Леонид Михелсън, притежател на фирмите „ НОВАТЕК ” и „ Сибир ”. В нейна чест през 2003 година предприемачът отвори благотворителната фондация „ Виктория “.

 https://icdn.lenta.ru/images/2021/02/05/18/20210205181307327/pic_68172c8ef2cd05ae2db99cca5de0aec9.jpg

Виктория

Момичето получи обучение в Ню Йорк и реши да посвети живота си на изкуството. През декември 2016 година тя стана член на настоятелството на музея в Ню Йорк, а през 2020 година стана член на експертния съвет на VII Московско интернационално биенале за младежко изкуство.

Делът на всяко от децата на Майкълсън се прави оценка на към 10 милиарда $. Не е изненадващо, че щерка му неведнъж е влизала в описите на най-богатите булки и наследници в света.

Независимо от това, животът на дъщерята-милиардер не е на показ: обществените  събития и светските празненства не я притеглят доста. Освен това тя не се интересува от бизнеса на татко си, не дава изявленията за лъскави издания и не популяризира персоналния си живот.

 https://icdn.lenta.ru/images/2021/02/05/17/20210205171333162/pic_4b7ab948ea1c0c66cd12d68b97bab6b7.jpg

Леонид Михелсън, фото РИА Новости

Владимир Лисин, чийто главен актив са Новолипецкият металургичен комбинат и транспортно-логистичният холдинг Universal Cargo Logistics Holding, има трима сина - Александър, Вячеслав и Дмитрий. Те не престават работата на татко си. През 2020 година положението на всеки правоприемник се прави оценка на 6 милиарда $. Семейството има първокласен палат в Шотландия, където прекарва свободното си време.

Семейството също не обявява персоналния си живот. Никой от членовете му не води блог в обществените мрежи и не участва на обществени събития. Известно е обаче, че най-големият наследник на предприемача Дмитрий основава първата си компания през 2001 година, когато е 20-годишен студент в Британското учебно заведение по стопанска система в Лондон. Фирмата му дава правни услуги на студенти от Европа.

През 2008 година наследникът е назначен за шеф на медийния холдинг Румедия. В момента се занимава с мореплаване, медиен бизнес и стратегическо обмисляне. Други двама синове на Владимир Лисин също последователно се причисляват към бизнеса на татко му.

Владимир Лисин, фото Bloomberg

Съсобственикът на „ Северстал ” Алексей Мордашов има седем деца. С най-големия наследник Иля и майка му Елена Митюкова милиардерът не не вижда. Алексей и Елена се развеждат още през 1996 година.

Кирил и Никита, родени във втория брак, станаха съсобственици в бизнеса на татко си през 2019 година Милиардерът трансферира на синовете си своя дял (25 процента) в туроператора TUI и 65 % от акциите в златодобивната компания Nordgold. Направи го за наследниците да придобият опит в региона на ръководството на портфейла от активи.

Наскоро стана известно, че през лятото на 2020 година 20-годишният Никита Мордашов е изключен от Висшето учебно заведение по стопанска система (HSE), където учи по взаимна стратегия с LSE (London School of Economics - London School of Economics ). След това младежът отишъл да служи в армията.

Трите най-малки деца на милиардера учат в учебното заведение Wunderpark в Нова Рига, което беше намерено от майка им Марина.

Алексей Мордашов, фото РИА Новости

Вагит Алекперов е главният съветски петролен магнат и главният акционер на Лукойл. Единственият му наследник Юсуф Алекперов е роден през 1990 година. Младежът няма нищо общо с компанията на татко си, той развива личен бизнес - създава енергийната напитка Plan B. Освен това има и Digital Technologies LLC, която се занимава с реклама.

Състоянието на наследника се прави оценка на 18 милиарда $. Бащата завещава на сина си надзорен пакет от Лукойл, при изискване че той няма да го продаде и да го показа с други акционери.

Синът на предприемача е женен. Въпреки супер облагите на татко си, той работи няколко години като петролен инженер в сибирския клон на Лукойл.

Наследникът на Алекперов обича скъпите коли: сбирката му с размерите на автопарк се състои от първокласни и редки коли. Един от най-ценните му коли е Mercedes на стойност към 14 милиона рубли.

През януари 30-годишният предприемач се причисли към борда на шефовете на Спартак. Младежът не крие персоналния си живот.

Вагит Алекперов, фото Bloomberg

Генадий Тимченко е съветски и финландски бизнесмен, притежател на частна капиталова група Volga Group и ръководител на Икономическия съвет на Френско-руската търговско-промишлена камара. Бизнесменът има три деца. Най-голямата му щерка Наталия е учила британска литература в Оксфорд и сега се занимава с кино. Най-малката щерка Ксения приключва с отличие Университета в Единбург. Известно е, че тя работи за благотворителна фондация, благосъстоятелност на нейните родители. Ксения неведнъж е влизала в рейтинга на най-богатите наследници на милиардери в Русия.

Интересува се от шах, пиано, спектакъл и проучване на езици. Известно е, че дъщерята на милиардера е омъжена за бизнесмена Глеб Франк, с който имат две деца.

Най-малкият наследник на Тимченко Иван учи интернационалните връзки в Женевския университет.

Генадий и Елена Тимченко, фото: timchenkofoundation.org

Президентът на фондация „ Сколково “ Виктор Векселберг има две деца: Ирина и Александър. Синът е американски жител, приключил е учебното заведение Fieldstone в Ню Джърси, а по-късно и университета в Йейл. Младежът е работил в капиталовия фонд Columbus Nova, който е част от групата компании Renova, известно време е имал салони на Ferrari в Денвър и Филаделфия.

Известно е, че предприемачът не глези децата си. В едно изявление той сподели, че дава на сина си, тогава студент в Йейлския университет (САЩ), единствено 800 $ на месец и живее в хостел.

За дъщерята на Векселберг Ирина е известно, че тя е учила в колежа Babson в Съединени американски щати във Факултета по математика. През 2005 година тя получава MBA по финанси от Йейлския университет и сега живее в Москва с две деца и брачен партньор Салават Рисбаев, създател на Trilogy Capital Group. Наследството на всяко от децата на предприемача се прави оценка на към 5 милиарда $.

Виктор Векселберг, фото Комерсант

Живот на показ

Разбира се, измежду златната юноша има безчет хора, които парадират с първокласния живот. Те даже сътвориха Instagram - общественост Rich Russian Kids. Анонимен създател разгласява изображения на елитна юноша, като в същото време отбелязва създателите на фрагментите.

Сред децата на богати родители да вземем за пример е известна Мария Чигиринская - дъщерята на Александър Чигирински, съветски предприемач, притежател на строителната компания Snegiri Development. Мария е родена през 1997 година в Москва и е учила във Факултета по интернационален бизнес и бизнес администрация в МГИМО. През юни 2015 година тя се омъжи за сина на московския предприемач Аркадий Крутир - Семен.

Снимки на Мария с известни персони постоянно се появяват на страницата й в Instagram - да вземем за пример с рапъра Тимати, артиста Николай Басков, модела Алена Шишкова. Много от фрагментите са направени в частни самолети и в облеклото на първокласни марки като Chanel, Balmain, Dior, Gucci, Hermes и други.

Сред излъчващите първокласния си живот в мрежата е 14-годишната щерка на съветския режисьор и производител на клипове Павел Худяков Тоня. Баща й е прочут със снимането на видеоклипове за такива реализатори като Тимати, Дима Билан, Николай Басков, Жана Фриске, Сергей Лазарев и доста други. Освен това режисьорът си сътрудничи с известни американски рапъри. Тоня живее със фамилията си в Ню Йорк. Тя се занимава с бални танци от седемгодишна възраст, а наскоро, дружно с колегата си Марсел, се причисли към американския народен тим. През декември 2019 година те завоюваха злато на международното състезание.

Снимки жт плажа постоянно се появяват в нейния акаунт в Instagram, както и фотоси, на които театралничи в дизайнерски облекла и скъпи аксесоари. Известно е, че Худякова отпразнува неотдавнашния си рожден ден на борда на първокласна яхта.

Синът на съветски предприемач и съсобственик на огромна застрахователна компания RESO-Garantia, Сергей Саркисов, 22-годишният Саркисов-младши е считан за купонджия в скъпи московски клубове. Нарича се Черният принц и кара из града в Бентли и Ферари. Той отпразнува 18-ия си рожден ден на празненство за 12 милиона рубли. Снимките му бяха оповестени и в общността Rich Russian Kids, до момента в който сега персоналният му акаунт на младежа в Instagram е затворен.

Сред приятелите на Саркисов са доста съветски звезди. Например той е летял с артиста Йегор Крийд до Лазурния бряг на частен аероплан, неведнъж е бил забелязван в компанията на рапъра Джиган, футболиста Дмитрий Тарасов, модела Анастасия Решетова и други.

През април 2019 година представител на златната юноша изпадна в кома на едно от празненствата. Според известия в медиите повода за кома е предозиране на незнайни медикаменти. Две седмици лекарите се бориха за живота на наследника на предприемача и той беше избавен.

Въпреки това празненствата не са единствената специалност на Саркисов: младежът е работил във компанията на татко си, където е минал от управител продажби в управител.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР