В началото на другата седмица в София ще пристигнат 10-те

...
В началото на другата седмица в София ще пристигнат 10-те
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Пристигат 10-те автобуса, които ще обслужват линиите до Витоша

В началото на другата седмица в София ще дойдат 10-те рейса, които ще обслужват линиите до Витоша. А при започване на 2019 година ще доставим и 60 нови съчленени рейса на природен газ. Това заяви във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.
 рейс София  рейс София
Градските рейсове са MAN Lion’s City G, като първите 126 рейса на природен газ, които купихме преди години. Те са нископодови, налични за майки с колички и хора със усложнения в напредването, с климатизация и с най-високия екостандарт ЕВРО6. 10-те рейса за Витоша са Мерцедес, като поради планинския терен са с ръчна скоростна кутия, на дизел и екостандарт ЕВРО5. Освен това рейсовете са полутуристически и с багажници, което разрешава по-лесното преместване на ски, шейни и други С тях заменяме 27-годишни рейсове, които сега обслужват линиите, осведоми още Фандъкова.

В София към този момент дойдоха 60 нови единични рейса на природен газ и 20 електробуса. В момента се построяват зарядните им станции. До края на годината чакаме още 22 единични рейса на природен газ, сподели тя.

Догодина 90% от рейсовете на линия на градския превоз ще са нови. Целта на програмата ни за рационализация е повече комфорт за пасажерите и е част от ограниченията за възстановяване на качеството на въздуха, съобщи столичният кмет.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР