В Набережни Челни започнаха да тестват КамАЗ-54901 с т.нар. газов

...
В Набережни Челни започнаха да тестват КамАЗ-54901 с т.нар. газов
Коментари Харесай

Hi-Tech газова уредба за новия КамАЗ

В Набережни Челни започнаха да тестват КамАЗ-54901 с така наречен газов мотор. Това е шестцилиндров мотор КамАЗ-950.10 с мощ 450 к.с. с., отговарящи на стандартите Евро-6. Двигателят се отличава с понижено съответствие на компресия, истинска цилиндрово-бутална група и цилиндрова глава, модифицирана за характерните свещи. Вместо съоръжение за дизелово гориво е налична система за подаване и запалване на природен газ.

Както знаете, моторът на новите машини от поколението K5 е сдвоен с 12-степенна автоматизирана трансмисия ZF Traxon с хидравличен ретардер. В газовата версия колата има два криорезервоара от по 530 литра всеки. Декларираният пробег с едно зареждане е към 1500 км! Версията на KамAZ-54901, работеща на LNG се назовава Hi-Tech.

Оборудването е планувано да подхожда на бензиновия аналог: меко арматурно табло, ръчна спирачка с бутон, нов дизайн на лостовите превключватели, усъвършенствана ергономия, ADAS (Advanced Driver Assistance System) адаптивен круиз надзор. Според пресслужбата към този момент са събрани пет прототипа за разнообразни тестови потребности: премахване на неточности в системата ADAS и системата за ръководство на скоростната кутия, работа по мотора и електронните съставни елементи, както и за узаконяване.

Планира се тестването и узаконяването да приключат до края на лятото, а всеобщото произвеждане ще стартира в края на третото или началото на четвъртото тримесечие на 2022 година Тази трансформация се възнамерява да покрие възходящото търсене на камиони на газ, в това число на европейския пазар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР