В Мрежата се появи видео с извънредна ситуация, възникнала при

...
В Мрежата се появи видео с извънредна ситуация, възникнала при
Коментари Харесай

The Drive: Несполучливо зареждане с гориво във въздуха на F-35 попадна на ВИДЕО

В Мрежата се появи видео с изключителна обстановка, зародила при дозареждане с гориво във въздуха на английски изтребител F-35 над Атлантика.

При първия опит изтребителят минал около горивния шланг, пуснат от самолета-цистерна А330 Voyager. Пилотът на F-35 незабавно изтеглил самолета в страни поради заплахата металният конус-стабилизатор на края на шланга да не повреди нежното стелт-покритие на самолета. Стиковката станала едвам при втория опит.

Американският изтребител 5-о потомство F-35 Lighting II е извънредно подвластен от дозареждането във въздуха – с горивото във вътрешните резервоари бойният радиус на самолета не надвишава 900 км. На собствен ред щангата за зареждане е основната болежка на конструкторите и водачите.


Изтребителите от сериите В и С счупиха неимоверно огромен брой накрайници по време на зареждане, написа The Drive. От април 2014 година до август 2017 година са регистрирани 21 катастрофи във въздуха, свързани с тази процедура.

При това накрайникът на щангата за зареждане на F-35 не е просто солидна железна топка, а комплициран и ръководен от електроника механизъм, който по време на стиковката фиксира шланга на летящия танкер, предотвратявайки приключването на гориво.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР