В момента централната власт в Каталония успя да обедини леви

...
В момента централната власт в Каталония успя да обедини леви
Коментари Харесай

Джамбазки разкри какво следва след кървавия референдум в Каталония

В момента централната власт в Каталония съумя да сплоти леви и десни. Нека разясняваме тези тематики от наша позиция.Трябваше да оставят хората да гласоподават, възбраните единствено ги провокираха. Трябваше да не зачетат резултата напълно, а просто да бъде разискван и по-късно да се вземе решение. Това съобщи в ефира на " Здравей, България " Ангел Джамбазки по отношение на референдума в Каталония.

" В Европа е доста мъчно да се отдели област по този начин. Каталония ще има компликации да стане член на Европейски Съюз. Сега е доста основна позицията на опозицията на Рахой. Не става дума за независимостта на Каталония, а за човешките права ", сподели Къдринка Къдринова, която също присъстваше в студиото.

" Ще направя погрешно съпоставяне, което не наподобява доста на тематиката, само че въпреки всичко. Сякаш някой да каже " София има доста повече приходи, тук има повече работа, би трябвало да се отцепим ". За да има самостоятелна Каталония, тя би трябвало да бъде приета от мощни страни, само че няма кои сега. Франция няма да го стори поради Корсика, Белгия си държи единствено Европарламента, Италия си има конфликти в някои елементи и не й е до това ", сподели Джамбазки.

" Аз единствено ще напомня, че още през вчерашния ден каталонски деятели споделиха, че това не е вътрешен проблем на Испания, а интернационален проблем. Те доста желаят да изнесът въпроса на европейско равнище. Мисля, че доста се спекулира с ролята на Русия тук. Това е проблем на Испания и Европа ", сподели пък Къдринка Къдринова.

" В момента в Мадрид преценят, че фрагментите от насилието по време на референдума уплашиха доста хора. Те ще се опитат да предотвратят налагането на решението от референдума ", сподели Джамбазки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР