В момента сме на прага на криза с неизвестен край,

...
В момента сме на прага на криза с неизвестен край,
Коментари Харесай

Нинова пред Конгреса: Поводът за кризата съм аз

В момента сме на прага на рецесия с незнаен край, аргументи за нея има доста, само че мотивът съм аз. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова при започване на съвещанието на 49-тия конгрес на Българска социалистическа партия.

„ При цялата свършена работа, стотиците срещи, напъните ви, труда ви и покачващото се доверие в Българска социалистическа партия, сега ние сме на прага на рецесия с незнаен край. Причини за рецесията има доста, само че мотивът за нея съм аз ", съобщи тя.

" След загубата на европейските избори, незабавно на другия ден, не се чакаше оповестяването на резултатите, Георги Гергов ми изиска оставката. След него се включиха и други приятели. Отвори се остаряла рана “, добави Нинова. Тя акцентира, че след пренареждането на листата за евровота е споделила, че отговорността носи Националният съвет.

„ Но моята визия за морал и достолепие в политиката, за персонален образец по какъв начин се носи отговорност, за съвременен европейски политик, не ми разреши това- да се укривам зад групова отговорност, т.е. безконтролно “, сподели още Корнелия Нинова и уточни, че е сбъркала в следствията.

В рамките на две години Корнелия Нинова съумя да направи по този начин, че партията да се управлява от органите си. Това сподели зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски по време на дебатите за дневния ред и по предложение за смяна в Устава на Българска социалистическа партия.

Свиленски разяснява, че не може да разбере държанието на вътрешната съпротива. „ Другарката Нинова в границите на две години съумя да се отърси от тези зависимости. Успя да направи по този начин, че партията да се управлява от органите си: от Националния съвет, Изпълнителното бюро и парламентарната група ", съобщи той.

„ Да, някои хора не са удовлетворени. Имаме в Устава ясно написана точка какво се прави при подадена оставка “, акцентира Свиленски и посочи, че при оставка се започва процедура за директен избор, което е ясно написано в Устава. Георги Свиленски разясни, че в претекстовете на вносителите на предлагането за промени в Устава написа предвид на обстановката в партията след подадената оставка и във връзка от нуждата от изпълняващ длъжността ръководител. Свиленски разяснява, че краткотрайно изпълняващият длъжността ръководител също е написан в Устава и това е един от заместниците на ръководителя.

„ Призовавам ви да не подкрепяте промени на Устава в този момент, тъй като това е конгрес призован в границите на две седмици. Тези промени не са обсъждани нито в общински, нито в регионални, нито в съществени партийни организации. Уставът ни е Конституцията на партията “, съобщи Георги Свиленски и уточни, че без да е питана партията няма по какъв начин да се желаят тези промени.

С кворум от 661 делегати бе намерено петото съвещание на 49-тия конгрес. Заседанието стартира с химна на България, този на Европейския съюз и на Социалистическия интернационал.

„ Другарки и приятели делегати, уважаеми дами и господа и драги посетители, днешното съвещание на 49-тия конгрес се привиква по решение на Националния съвет на Българска социалистическа партия на съображение член 31, алинея 3 от Устава на Българска социалистическа партия. От определените 780 делегати на конгреса досега са се записали 661 “, сподели водачът на левицата Корнелия Нинова и посочи, че има нужното болшинство. „ Обявявам съвещанието на 49-тия конгрес на партията за намерено ", разгласи Нинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР