В момента се спира пътят и развитието на младите футболисти.

...
В момента се спира пътят и развитието на младите футболисти.
Коментари Харесай

Бербатов: Решението за чужденците е пагубно за българските таланти

В момента се стопира пътят и развиването на младите футболисти. Това съобщи във видео послание към клубовете от Шумен претендентът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов. Бившият национал продължава с обиколката си из страната, откакто към този момент посети Русе, Разград и Силистра. 

Бербатов бе безапелационен, че решението на Изпълкома на централата за неограничената численост на чужденците отвън Европейския съюз в родните клубове стопира пътят и развиването на младите футболисти.

Пълен текст на изказването на Бербатов:

„ Здравейте, другари

Искам да се обърна към всички футболни клубове и цялата футболна общност, до момента в който съм на стадиона на Шумен, част от нашата обиколка из страната за повторно. Както виждате, стадионът – сами можете да прецените в какво положение се намира. Състояние, в което се намира и целият български футбол от много-много време насам. Състояние, което става още по-лошо и след вчерашното решение – а точно броя на чужденците отвън Европейски Съюз да е неограничена. Всеки, който ме е чул по време на срещите, знае на какво мнение сме аз и екипът ми. Бройката на чужденците отвън Европейски Съюз да е единствено трима индивида по време на мач да играят. Това решение всички доста добре знаете е пагубно за развиването на нашите млади български футболисти “.

„ Решение, което е взето след допитване до всички български клубове – обаче, Септември София излиза и споделя, че никой не се е допитал до тях, Славия споделя безусловно същото. Сигурен съм, че има и други клубове, приканвам да го създадат, тъй като търсим бистрота в ръководството и взимането на решения в българския футбол. Професионалната футболна лига споделя, че това е самодейност на Българския футболен съюз, Българският футболен съюз споделя противоположното – някой отново лъже, отново се бяга от отговорност. Знаем, че това още веднъж е станало подмолно, както и последният скришен Изпълком. Какво в действителност споделя Българският футболен съюз на младите български футболисти? Казва им „ Не си губете времето, няма смисъл, не тренирайте, няма да развиваме българския футбол, ние ще разчитаме на други хора, те са по-добри от вас, вие не ставате “. После се чудим за какво подрастващото потомство стопира с футбола – ето поради такива решения “.

„ Аз също съм бил чужденец в друга страна, да играя, да упражнявам, само че това са други пазари – ние сме друга страна, различен пазар, с малко и едва състезание. Тук няма по какъв начин да дойдат Меси, Неймар, Мбапе...В момента се стопира пътят и развиването на младите футболисти – това е нещо, което всички знаете. Има едно решение – другото е следното, този Изпълком, който се състоя, решенията, които са взети, са нелегитимни – решенията са невалидни поради късното изпращане на предложения, което е срещу Устава. Просто взех решение, че е редно да взема отношение по тематиката ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР