В момента пътищата се обработват, има затворен път за почистване

...
В момента пътищата се обработват, има затворен път за почистване
Коментари Харесай

Наказаха фирмите за поддържане на АМ Тракия и Софийския околовръстен път

В момента пътищата се обработват, има затворен път за разчистване - Завет - Острово, в област Разград. Там няма доста сняг, само че вятърът е плевел и основава преспи на платната. В Североизточна България ситуацията ще се усложнява още повече. Това заяви на брифинг ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " Георги Терзийски, представен от Българска телеграфна агенция.

Терзийски заяви, че през нощта ситуацията се е усложнила в цялата страна, като внезапно са падали температурите и е имало сдържан, а тук-там и мощен до плевел вятър, което е затруднило работата на снегопочистващата техника и пътуването на водачите.

След разбор на миналото денонощие за осъществяването на договорите на снегопочистващите компании от АПИ са взели решение да наложат наказания на поддържащите компании на Автомагистрала " Тракия " и на Софийския околовръстен път (СОП) на стойност общо 50 000 лв. за ненавременни дейности при усложнената конюнктура нощес на автомагистралата и за несъблюдение на действия на СОП.

Санкцията за сдружението, което поддържа автомагистралата, е към 30 000 лв., а 20 000 лв. на компанията, която се занимава с почистването на сняг на Софийския околовръстен път.

От АПИ обявиха, че ще са безкомпромисни към дейностите на снегопочистващите компании. Терзийски сподели, че при миналата усложнена обстановка - във Варна и Добрич, са наложени наказания на поддържащите компании в размер на 52 000 лв..

За случая от през вчерашния ден, на осемнадесети километър на автомагистрала " Тракия " - в посока Бургас, където се наложи изваждане на аварирал тир, Терзийски сервира опрощение на водачите, на които се е наложило да чакат поради недобросъвестни водачи, които са навлезли в спешната лента и са забавили работата на техниката, ангажирана с изваждането на тежкотоварното транспортно средство. Те са затруднили и снегопочистването на сектори от автомагистралата.

Терзийски прикани водачите да потеглят готови на път и да имат самообладание, когато се затварят сектори за разчистване и опесъчаване, като съблюдават наредбите на органите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР