В момент, в който пандемията от коронавируса вече срина фондовите

...
В момент, в който пандемията от коронавируса вече срина фондовите
Коментари Харесай

Продължителен спад в ключов сегмент от икономиката

В миг, в който пандемията от ковид към този момент срина фондовите пазари, брокерите на недвижими парцели също предвиждат, че сегментът може да регистрира спад. Те са на мнение, че самият вирус самичък по себе си не е толкоз унищожителен, колкото следствията от него. Пример е Италия в която краткотрайно всички заплащания по ипотечни заеми са замразени. В случай, че коноравирусът докара до закъснение на стопанската система, има заплаха да се усили безработицата и спад в приходите на популацията, което ще се отрази на навременното заплащане на жилищните заеми. Това, от своя страна, ще докара до ипотечна рецесия, която провокира и последната такава през 2008 година

Забавянето на стопанската система може да усили задълженията на семействата. Като резултат, все по-малко хора ще могат да си разрешат покупката на жилище. Това ще докара до спад в търсенето и до растеж в цените на този тип парцели.

В началото на март Федералният запас на Съединени американски щати намали главния лихвен %. Анализатори напомнят, че точно отслабването на паричната политика е предизвикало рецесията на пазара на жилища преди 12 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР