В много държави супите са единственото ястие, което се поднася

...
В много държави супите са единственото ястие, което се поднася
Коментари Харесай

Корени за приготвяне на най-вкусните супи

В доста страни супите са единственото ядене, което се сервира освен на обяд, само че и на вечеря. Типичен образец за това са боршовете в Русия, Украйна и Молдова, другите чорби в арабската кухня, пучерото в Испания, олла подрига в Португалия и т. н.

В това няма нищо необичайно, защото те са извънредно потребни и съдържат доста значими за организма течности. Това е и повода да са неизменима част от менюто на доста пациенти, страдащи от разнообразни болести.

Супите могат да имат най-разнообразен състав, само че е неоспорим факт, че това, което придава най-силния им мирис, са корените, от които се подготвят.

Доскоро в множеството готварски книги у нас на съвсем всяка чорба и супа се слагаше по 1 връзка корени за чорба, с което се отбелязва 1 морков, 1 парче пащърнак, корен от магданоз и 1 парче целина.

В азиатските страни доста публикуван за приготвянето освен на супи, само че и на други ястия, е коренът от джинджифил и от хрян.

В България, както и в множеството европейски страни, най-използваните корени, с които се подготвят супи, са от пащърнак и целина.

 Супа с пащърнак

Магданозът към този момент се поставя основно посипан от горната страна, освен с цел да им придаде своя гальовен мирис, само че и с цел да придобие ястието по-добър естетически тип.

При приготвянето на супи или отвари корените са тяхната съществена съставна част, която дефинира усета и аромата им, само че към тях могат да бъдат прибавяни и други подправки.

Важно е да се знае обаче, че когато слагате корените за супата, би трябвало да ги пуснете най-малко 30 мин. до 1 час преди сваряването на останалите артикули, с цел да могат вторите да поемат аромата им.

Ако желаете, след сваряването на супата можете да премахнете корените, изключително в случай че не сте съумели да ги нарежете по-наситно.

Няма съществени правила за това кои корени при приготвянето на какви супи се употребяват. Така да вземем за пример за арабската кухня са присъщи корените от куркума, женско биле, галангал, асафетида и други, които всеобщо се използват за овкусяването на супите и на по-течните ястия.

Можете сами да изберете кои корени да слагате на супите, според дали сте решили да приготвяте по-традиционни или по-екзотични предписания, само че каквото и да решите е значимо корените да се обелват преди този момент, а в случай че са по-пикантни, като хряна и джинджифила да вземем за пример, да внимавате с количеството им.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР