В миналите векове е имало случаи, в които хора са

...
В миналите векове е имало случаи, в които хора са
Коментари Харесай

Хората от други вселени


В предишните епохи е имало случаи, в които хора са твърдели, че идват от други страни и градове, които не съществуват на Земята, и са говорели на незнайни езици. Пътешественици от паралелни вселени.

През 1850 година в малко немско градче, ситуирано недалече от Франкфурт, се появил чудноват човек на име Йофар Форин.

Тази история е разказана в книгата на Джон Тимбс „ Годишна книга за обстоятелствата в науката и изкуството “ (1852 г.). „ В края на 1850 година в малко градче покрай Франкфурт на Одер, се появил чудноват човек. Никой не знаел от кое място е той. Той говорел на немски с акцент и въобще не изглеждал като европеец. Разпитал го кметът на Франкфурт. Чужденецът споделил, че името му е Йофар Форин и че е дошъл от Лаксария, ситуирана на континента Сакрия. Не разбирал нито един европейски език с изключение на немски, само че пишел и четял на лаксарийски и абрамиански език. “

Абрабианският език по думите му бил писмен език на духовенството в Лаксария, а на лаксарийски говорели простите хора. Той споделил, че религията му по форма и теория е същата като християнството. Лаксария била ситуирана на стотици километри от Европа и отделена от нея от океана.

Той дошъл в Европа да търси изчезналия си брат. По пътя претърпял корабокрушение, само че не можел да уточни своя маршрут на карта или глобус. По думите му на Земята съществуват пет континента – Сакрия, Афлар, Аслар, Ауслар и Ефлар. Учените мъже от Франкфурт на Одер изучили думите на непознатия и му повярвали. След това Йофар бил изпратен в Берлин. В пруската столица той станал предмет на клюки и научни разногласия. “

Този и още два сходни случая са упоменати в книгата „ Посока на опциите “ на Колин Уилсън и Джеймс Грант (1981 г.).

„ През 1905 година в Париж бил задържан младеж, говорещ на незнаен език. Той съумял да изясни, че е жител на Лисбиан, да не се бърка с Лисабон – пишат Уилсън и Грант. – А през 1954 година на митницата в Япония бил арестуван човек с паспорт, публикуван в страната Тауред. Но такава страна няма на Земята. “

Японските митничари отвели странния човек в стая за разпит, при който станало ясно, че индивидът приказва свободно френски, испански и даже японски. Той имал шофьорска брошура от страната Тауред.

Митничарите го предиздвикали да уточни къде на картата се намира неговата страна. Мъжът първо показал региона на Андора – дребна страна сред Франция и Испания, само че по-късно бързо схванал, че неговата страна не съществува на картата.

Зловеща тишина се възцарила в стаята, мъжът и митничарите се гледали в цялостно неразбиране. Човекът споделил, че в никакъв случай не е чувал за Андора, а неговата страна Тауред съществува повече от 1000 години.

Освен това в паспорта на този човек имало печати за пет години, той идвал в Токио доста пъти без никакви проблеми. Без да знаят какво да вършат, митничарите завели мъжа в стая в прилежащия хотел и го заключили. Двама въоръжени мъже стояли пред вратата цяла нощ. На идната заран отворили стаята и разкрили, че мъжът е липсващ също толкоз тайнствено, колкото се появил. Разследването не довело до средата.

Всички споменавания за „ индивида от Тауред “ се опират на книгата на Уилсън. Уилсън е прочут публицист, работил в художествения род (най-известният му разказ е „ Аутсайдери “, 1956 г.) и върху проучвания, отдадени на парапсихологията и окултизма.

В бележката за неговата гибел в Telegraph през 2013 година се споделя: „ Често е подложен на критика за непрекъснатите си систематизирания и навика да цитира по памет, без да се базира на източници. “

„ Голяма част от рецензията идва от недоразбиране – казвал Уилсън. – Отдавна съм се примирил с основния проблем на моите работи – те обгръщат прекомерно необятни тематики. Дори симпатизиращите читатели не виждат гората зад дърветата. “

Описанието на тези случаи е прекомерно ненапълно, с цел да потвърди опцията за пътешествия сред паралелни светове, само че те палят въображението.

The Epoch Times

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР