В месото се съдържа изключително много енергия. Но ако искате

...
В месото се съдържа изключително много енергия. Но ако искате
Коментари Харесай

С какво може да бъде заместено месото

В месото се съдържа извънредно доста сила. Но в случай че желаете да го замените, консумирайте риба. Тя е съвсем пълноценна подмяна на месото, само че съдържа по-малко желязо. Затова пък в нея има огромен набор от разнообразни минерали и витамини.

В скумрията, сафрида, сьомгата и риба звук има доста полиненаситени мастни киселини, които са доста потребни за организма, изключително в случай че не консумирате месо.

Месото може, само че единствено краткотрайно, да бъде сменено с прясно мляко, кисело мляко, извара, яйца и ядки. Но по тази причина пък бобовите култури могат да го заменят, защото в тях се съдържат скъпи аминокиселини.

Месото доставя организма с белтъчини, в случай че те не са задоволително, стартират проблеми с мускулната активност и преди всичко с активността на сърдечния мускул.

 С какво може да бъде заместено месото

Все отново би трябвало да се има поради, че с изключение на потребните белтъчини и желязо, месото съдържа мазнини и холестерол. Ако не ядете месо, в менюто ви би трябвало да участват всеки ден супи и ястия от бобови и зърнени култури, от морски блага, салати, плодове и ядки.

Елдата е доста потребна зърнена просвета, тя има високо наличие на желязо и витамини. Овесените ядки са богати на растителни мазнини, те спомагат за изхвърлянето на холестерола и възстановяват кръвното. Голяма част от потребните субстанции се намират в пълнозърнестите артикули, а не в продуктите от рафинирано брашно.

Бобовите култури са доста скъпи, защото съдържат огромен % белтъчини. Соята съдържа четиридесет % белтъчини и по тази причина се предлага като сурогат на месото.

Неслучайно от соя се подготвя кайма – сурогат на месната, както и соеви хапки, чийто тип би трябвало да утеши миналите на вегетарианска диета фенове на месото.

Бобовите култури са богати на витамини от групата В и на потребни микроелементи, а защото съдържат целулоза и влакнини, добре въздействат върху храносмилателния развой.

Грахът е доста богат на белтъчини и витамини, по тази причина се предлага да наблегнете и на него, в случай че сте решили да спрете месото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР