В медийното пространство се появи информация, че партията на русофилите

...
В медийното пространство се появи информация, че партията на русофилите
Коментари Харесай

Малинов: Няма да правим коалиция с Атака

В медийното пространство се появи информация, че партията на русофилите „ Възраждане на Отечеството “ за парламентарните избори ще прави коалиция с „ Атака “. От политическата платформа разгласиха позиция по тематиката.

Ето какво пишат те:

" Не, „ Възраждане на Отечеството “ няма да прави коалиция с „ Атака “! „ Възраждане на Отечеството “ няма да прави коалиция с никого. И не просто тъй като има такова нейно конгресно решение. Не тъй като не може да разпознае в други партии свои полезности! В стратегиите на редица партии, в това число и на „ Атака “, са включени позиции, които ние изцяло споделяме. Причината за безапелационното ни решение да участваме сами на тези избори е напълно друга.

Всяка коалиция постанова взаимни отстъпки, от време на време тежки взаимни отстъпки. По принцип обединението изисква от всяка своя съставка да се откаже от редица свои рубежи, тъй като те не са допустими за другите. Всяка коалиция изисква от всеки да „ заглади “ свои „ камъни “, да притъпи свои „ остриета “, да замъгли свои „ хоризонти “. В името на властта!

Ние извикахме на живот „ Възраждане на Отечеството “, тъй като желаеме българското общество да чуе ясно и изрично, без никакви заобикалки, без никакви дипломации, без никакво извъртане, редица тези.

„ Българската външна политика през днешния ден е пагубна за България! “, „ Всяко враждебно деяние на нашата страна против Русия е изменничество по отношение на народа ни! “, „ Мирът е в заплаха и това не е литературно възклицание! “, „ Многополюсният свят няма рационална опция! “ Това е в геополитически проект.

Във вътрешен проект – „ Българската страна би трябвало да се върне при свои базисни обществени и стопански отговорности! “, „ Българските политики би трябвало да спрат увеличението на неравенствата! “ Списъкът е по-дълъг.

С нито една от тези позиции, от които произтича политическо държание, ние не желаеме и не можем да се откажем. За тях ние не преговаряме. Те са наши „ червени линии “, а както е известно – обединенията доста постоянно, в случай че не постоянно, са гибел за „ алените линии “.

Ние желаеме да влезем в Парламента! Но цена, която постанова да се откажем от свои съществени искания към българската политика, няма да платим!

Това е същинската причина за нашето независимо явяване на изборите. И дано близки до нас обединения не ни се сърдят! "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР