В Мариупол вече има изолирани случаи на холера, съобщават от

...
В Мариупол вече има изолирани случаи на холера, съобщават от
Коментари Харесай

Великобритания предупреждава: риск от холера в Мариупол


В Мариупол към този момент има изолирани случаи на холера, оповестяват от английското разузнаване. Рискът от зараза в града е огромен, а съветските сили не съумяват да обезпечат нужното на окупираните от тях територии.

Купища отпадък стоят несъбрани по улиците на Мариупол

Русия изпитва съществени усложнения да обезпечи съществени артикули в окупираните украински територии, оповестява английското министерство на защитата.
Редакцията предлага
настояват, че достъпът до чиста питейна вода е нищожен в градовете под съветски надзор, а интернет и телефонните мрежи не престават постоянно да бъдат прекъсвани. В Херсон има сериозен дефицит на медикаменти, оповестяват още от Лондон.

Пред английската социална медия BBC заместник-кметът на Мариупол Серхий Орлов споделя, че Русия продължава да стопира достъпа на всички интернационалните организации, които се пробват да доставят филантропична помощ на града. По думите на Орлов съветските сили дават едвам една десета от нужните на Мариупол вода и храна сега.

Вече има случаи на холера в Мариупол

Рискът от холера в Мариупол продължава да е доста висок, като в града към този момент са открити няколко изолирани случая на заболяването през последния месец. Състоянието на медицинските услуги в Мариупол по този начин или другояче е - експлоадиране на зараза от холера ще утежни обстановката още повече, споделят от Обединеното кралство.

Украйна към този момент е преживявала зараза от холера през 1995 година, а от този момент неколкократно са се зараждали по-малки огнища на заболяването най-много по крайбрежието на Азовско море, където се намира и Мариупол.

***

Вижте и тази изложба от нашия списък:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР