В Лос Анджелис бяха раздадени за 94-и път най-престижните кинонагради

...
В Лос Анджелис бяха раздадени за 94-и път най-престижните кинонагради
Коментари Харесай

„CODA“ грабна „Оскар“ за най-добър филм, „Дюн“ е с 6 награди

В Лос Анджелис бяха раздадени за 94-и път най-престижните кинонагради -  „ Оскар “. Бляскавата гала отдаде респект на жертвите на войната в Украйна.

Най-добър филм на годината е „ CODA: Дете на глухи родители “ - лентата споделя историята на чуващо дете в семейство на възрастни глухи, което се пробва да построи живота си. За първи път от 1932 година насам филм с по-малко от четири номинации печели най-голямата премия.

За най-хубав артист беше отличен Уил Смит за превъплъщението му в Ричард Уилямс - бащата на тенис звездите Винъс и Серина:

„ Когато светът одобри твоето изкуство и изключително когато го одобри по метода, по който си се надявал, когато разбере това, което си желал да предадеш, несъмнено, че се чувстваш добре и усещаш, че си попаднал в десетката. Но най-много се вълнувам за Винъс, Серина и цялото семейство Уилямс. Решението да допуснеш някой да опише твоята история на триумфа пред света в действителност е значима крачка “.

Малко преди премията Смит внесе ужас в залата, откакто удари сътрудника си Крис Рок. Комикът представяше премия и се пошегува със брачната половинка на Смит Джейда Пинкет. По време на прочувствената си тирада Смит се извини като съобщи, че „ любовта те кара да правиш луди неща “.

Най-добра актриса стана Джесика Частейн с осъществяването си в „ Очите на Тами Фей “, където играе авторитетна телеевангелистка.

Джейн Кемпиън завоюва „ Оскар “ за най-хубав режисьор за „ Силата на кучето “. Тя е едвам третата жена, получила златната статуетка в над 90-годишната история на церемонията.

Филмът с най-вече статуетки - цели шест, е фантастичният епос „ Дюн “, в това число за резултати, операторско майсторство и тон.

Сър Кенет Брана взе първия „ Оскар “ в кариерата си за най-хубав автентичен сюжет за автобиографичния му „ Белфаст “.

Звездите и гостите на церемонията резервираха минута безмълвие в чест на Украйна. През това време на екрани в „ Долби тиътър “ се излъчваха апели за изпращане на помощи, като се изброяваха главните потребности на украинците - „ храна “, „ медицински грижи “,  „ одеяла “.
 Уил Смит удари сътрудника си Крис Рок/ЕПА/БГНЕС
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР