В кратки срокове се очаква изготвянето на съдебно-графическа и техническа

...
В кратки срокове се очаква изготвянето на съдебно-графическа и техническа
Коментари Харесай

В кратки срокове: прокуратурата ще се произнесе ще има ли обвиняеми за Да запазим Корал

" В къси периоди се чака правенето на съдебно-графическа и техническа експертизи, след което наблюдаващият прокурор ще се произнесе по хода на делото и опцията по същото да бъдат вероятно привлечени в качеството им на обвинени лица, по отношение на които се съберат доказателства за присъединяване в документни и други закононарушения. "

Това се споделя в известие през днешния ден от Софийска районна прокуратура (СРП) по проблема с това - има ли документна машинация при напускането на Кирил Петков на сдружението " Да запазим Корал ", с цел да съблюдава формалното условие да е излязъл от управите на сдружения и Неправителствени организации, с цел да заеме поста на длъжностен министър на стопанската система през 2021 година

Както е известно, от сдружението за Корал упрекнаха Петков, че посредством Лена Бориславова (тогава адвокат) са подправяни фокументи, в това число са фалшифицирани подписи, с цел да излезе Петков от НПО-то.

Известно е също по този начин, че със случая се е заела ДАНС, както и че има формирано досъдебно произвеждане. Днес от сдружението оповестиха, че държавното обвиняване " шиканирало " - девет месеца не е направило нищо (понеже Кирил Петков бил в " сглобката ", т.е. управляващ). Оттам обаче оповестяват, че работят и единствено чакат експертизи.

Досъдебното произвеждане е формирано още на 11 август предходната година.

Ето и известието на СРП:

След правене на експертизи СРП ще се произнесе по досъдебно произвеждане за документни и други закононарушения, свързани с дейности пред Агенция по вписванията

Във връзка с голям брой запитвания от медии във връзка подаден сигнал от А.Р., ръководител на Управителния съвет на Сдружение „ Да запазим Корал “, в Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС), Софийски районна прокуратура (СРП) прецизира следното:

На 11.08.2023 година е формирано досъдебно произвеждане, което се води по член 313, алинея 1 от Наказателен кодекс. Производството е формирано, за това че е доказана лъжа в документално известие, изпратено от Л.Б. по електронен път до Агенция по вписванията, изискуемо по силата на Търговския закон за засвидетелствуване на условия – освобождение на К.П. от длъжността член на УС на Сдружение „ Да запазим Корал “ и избирането на негово място на М.Д. Като същото следва да е осъществено на съвещание на Общото заседание на Сдружението, за което се твърди, че е извършено на 06.05.2021г. 

В хода на следствието са разпитани 10 очевидци, извършени са и оперативно-издирвателни мероприятия. Към делото са приобщени голям брой относими документи, изискана е и информация от Сдружение „ Да запазим Корал “.

В хода на следствието са открити данни за осъществяване и на други документни закононарушения – сформиране и потребление на неистинен документи, показани пред Агенция по вписванията. В тази връзка предстоят и още разпити на лица, имащи отношение към осъществените дейности, както и приобщаване на техни сравнителни мостри на подписи и почерк.

По досъдебното произвеждане в къси периоди се чака правенето на съдебно-графическа и техническа експертизи, след което наблюдаващият прокурор ще се произнесе по хода на делото и опцията по същото да бъдат вероятно привлечени в качеството им на обвинени лица, по отношение на които се съберат доказателства за присъединяване в документни и други закононарушения. 

СРП ще осведоми обществеността за хода на досъдебното произвеждане.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР