В Коралово море, на три километра под морската повърхност, беше

...
В Коралово море, на три километра под морската повърхност, беше
Коментари Харесай

Откриха самолетоносач, потънал през Втората световна

В Коралово море, на три километра под морската повърхнина, беше открит самолетоносач, потопен през Втората международна война, оповестиха международните организации. USS „ Лексингтън “, един от първите самолетоносачи на американския флот, е открит на близо 800 километра от източното крайбрежие на Австралия.

Самолетоносачът е потопен през Втората международна война, а експедицията по издирването му беше финансирана от съоснователя на „ Майкрософт “ Пол Алън. Няколко самолета също са на морското дъно, показаха от екипа, попаднал на находката.

USS „ Лексингтън “ и различен американски самолетоносач се борят против японските военноморски сили в Коралово море сред 4-8 май 1942 година. „ Лексингтън “ е бил развален и съзнателно е потънал от различен американски транспортен съд, с цел да не попадне в ръцете на японците. По време на сраженията умират повече от 200 души от екипажа му.

Останалите са избавени преди потъването на кораба. Когато е потъвал, самолетоносачът е превозвал 35 самолета. Единадесет от тях са били открити от откривателите на морското дъно. След влизането на самолетоносача в състава на американския военноморски флот, негова база става „ Пърл Харбър “. Два дни преди японската атака обаче той е изпратен на задача.

Изненадващата офанзива на японските сили против американската база вкарва Съединените американски щати във войната. От американските военноморски сили потвърдиха, че самолетоносачът USS „ Лексингтън “ е бил открит на дъното на Коралово море.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР