Военнослужещи от 20 страни членки на НАТО участваха в ученията

...
Военнослужещи от 20 страни членки на НАТО участваха в ученията
Коментари Харесай

Учения на НАТО у нас отработиха противовъздушна отбрана

Военнослужещи от 20 страни членки на НАТО участваха в ученията Ramstein Legacy 2024, оповестиха от пакта.

Маневрите бяха извършени на 9 места в България и Румъния.

Ученията са за противовъздушна и противоракетна защита и се организират един път на две години. Те приключиха със пукотевица от наземни установки.



Целта на тези маневри е страните членки да тестват командването и контрола, ранното предизвестие за въздушна офанзива и стрелбата от системи за противовъздушна отбрана.

Това бе и първото присъединяване на финландски военнослужещи в учения зад граница, откакто скандинавската страна се причисли към НАТО през 2023 година

По време на маневрите на румънския полигон „ Капу Мидия “ бяха демонстрирани ракетни системи „ Пейтриът “.

Бойните самолети излитаха от баата „ Михаил Когълничану “ в Румъния.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР