В конференцията участваха и ученици, които вече имат определени постижения

...
В конференцията участваха и ученици, които вече имат определени постижения
Коментари Харесай

Кристален приз за докладчици на научна конференция в Русенския университет

В конференцията участваха и възпитаници, които към този момент имат избрани достижения в региона на компютинга

На 17-ти и 18-ти юни в Русенския университет беше проведена Международна научна конференцияCompSysTech. В седем тематични научни секции бяха показани научни отчети от учени от България, Англия, Франция, Гърция, Казахстан, Нидерландия, Словакия и Туркменистан. Авторите на най-хубавите отчети във всяка секция бяха отличени с кристалния приз THE BEST PAPER, оповестява.

По концепция на акад. Петър Кендеров в работата на конференцията участваха и възпитаници, които са се изявили и към този момент имат избрани достижения в региона на компютинга. Участниците в ученическата секция бяха отличени с грамоти за чудесно показване. Кристален приз за най-хубав отчет получи Симеон Неделков.

От повече от 15 години отчетите, изнесени на CompSysTech, се разгласяват във виртуалната библиотека на Association for Computing Machinery - най-авторитетната интернационална асоциация в региона на компютинга и се индексират от SCOPUS, което е индикатор за научното равнище на конференцията, основател и уредник на която е АОКСИТ. Една от аргументите за това е, че в програмния комитет на конференцията са включени изтъкнати учени от съвсем всички европейски страни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР