В картите Таро има една, която се нарича Силата. Изображенията

...
В картите Таро има една, която се нарича Силата. Изображенията
Коментари Харесай

Силата и куража да бъдеш себе си

В картите Таро има една, която се назовава Силата. Изображенията свързват два на пръв взор несъвместими облика - на лъв и жена. Първична мощ и деликатност в една симбиоза, която посочва качество, присъщо на разнородни същности.

Дълбокото просветление в тази карта е извънредно. Защото силата не се крие постоянно във физически благоприятни условия. Тя съдържа и умеене да се пребориш със страха, да проявиш кураж, да изчакаш или отстъпиш рационално, в случай че е належащо.

Внушението има и още един аспект: Не можем да знаем каква мощ носим в себе си, до момента в който събитията не ни слагат в обстановка, когато силата е единствен наш избор.

 Бъди себе си

Чрез картата в Таро непосредствено научаваме една житейска истина - имаме потребност от напомнянето, че би трябвало да събудим волята и желанието си за триумф, куража, че ще се оправим в сложните житейски борби. Промяната би трябвало да се случи вътре в самите нас.

Човек е организиран по този начин, че първият му повод е да чака компликациите по житейския друм да се разрешат сами, или от някой различен. Тези, които познават картата в Таро знаят, че акцентът нежно е подложен върху персоналните желания, персоналната мотивация, с цел да се премине през компликациите. Това може да реализира единствено човек, който има вяра в себе си. Той е укротил демоните си, а това го е научило да се оправя с компликациите с воля и самообладание.

Осъзнаването на личната същина трансформира индивида в персона - търсеща, друга, искаща да изживее неповторимата си същина, да остане вярна на себе си, да живее съгласно личните си правила.

Такива хора не притискат себе си в никоя сфера от живота, не лимитират естествените си реакции, пригаждайки ги към общоприетите. Не моделират държанието си, не се стремят да скрият някой малък минус и да се показват такива, каквито другите желаят да ги видят, а не каквито са в действителност.

Тези хора са свободни. Свободни са да обичат себе си и да се одобряват абсолютно.

 Силата и куража да бъдеш себе си

Осъзнават се като неповторима част от Вселената и схващат, че няма различен сходен на тях. Затова не се срамят, нито се боят да покажат своята уникалност на света.

Тези хора са свободни да летят. Те имат силата и куража да бъдат себе си.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР