В Източно-Китайско море американският ракетен крайцер УРО Chancellorsville преминал само

...
В Източно-Китайско море американският ракетен крайцер УРО Chancellorsville преминал само
Коментари Харесай

Напрежение: US ракетен крайцер изскочи изневиделица пред носа на руски боен кораб

В Източно-Китайско море американският ракетен крайцер УРО Chancellorsville минал единствено на 50 метра пред носа на съветския транспортен съд "Адмирал Виноградов ", заставяйки го да предприеме изключително внезапна маневра.

Това разгласи пресслужбата на съветския Тихоокеански флот, представена от Reuters rи други осведомителни организации. Инцидентът е станал тази сутри в 6:35 по московско време, 03,35 часа по Гринуич.



Направено е публично заявление за небезопасните дейности на екипажа на крайцера "Chancellorsville " от Военноморски сили на Съединени американски щати. Първоначално той се е следвал успореден курс по отношение на отряда кораби от съветския Тихоокеански флот, е по-късно ненадейно е пресякъл пътя на огромния транспортен съд за битка с подводници "Адмирал Виноградов ". За да не допусне конфликт съветският транспортен съд е направил насилствена маневра.

От американска страна към този момент не са дали отговор на обвиняванията.
"Адмирал Виноградов " е на въоръжение от юни 1987 година

Американският транспортен съд е от юли 1988 година Той е бил част от бойна група към самолетоносач, взела участие във войните в Ирак и Афганистан.

USS Chancellorsville (CG-62) е ракетен крайцер клас Ticonderoga. Той е в състава на една от авионосните групи на Военноморски сили на Съединени американски щати в Тихия океан, която се базира в японската база Йокосука. Въоръжен е с крилати ракети "Томахоук ".

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР