В Израел вече има зелен паспорт. Европейският съюз все още

...
В Израел вече има зелен паспорт. Европейският съюз все още
Коментари Харесай

Препятствия пред въвеждането на ваксинационния паспорт

В Израел към този момент има „ зелен паспорт ”. Европейският съюз към момента разисква дигитален документ за имунизиране. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще показа през днешния ден детайлностите. Но до момента в който се стигне до въвеждането на паспорта, следва да се проведат редица полемики, написа немският „ Тагесшпигел ”.
Става въпрос за имунизационния паспорт, който да бъде предпазен от подправяне и приет във всички страни от Европейски Съюз. Много евродепутати, обаче, избират да приказват за здравен документ. Една от тях е Никола Беер – заместник-председател на Европейския парламент.
 СЗО срещу ваксионационен паспорт, даващ привилегии СЗО срещу ваксионационен паспорт, даващ привилегии
Световната здравна организация не предлага въвеждането на специфични паспорти за имунизация, които биха дали каквито и да е прочие..
„ Ваксинационният документ не би трябвало да води до разделяне сред имунизирани и неимунизирани. Затова е значимо при проектирането му, с изключение на имунизацията, да се вземат поради предходно заболяване, негативни PCR проби и бързи проби, счита тя.
Сертификатът в фактически би бил тип „ пръстов отпечатък ” на ковид. Но с опасности за отбрана на данните, счита Патрик Брайер от групата на Зелените. Той е уверен, че такива чувствителни медицински данни не би трябвало да бъдат вписвани в какъвто и да е централен указател за имунизациите, а да бъде наличен само за хората, за които се отнася.
Според него е значимо информацията да не се съхранява повече от частните компании, които да я управляват, с цел да не се употребява за други цели.
Доколко имунизационният паспорт ще докара в действителност до независимост на напредването зависи и от това по какъв начин държавите-членки на Европейски Съюз ще координират между тях разпоредбите за пътешестване.
„ Аз съм скептично надъхан, че държавите-членки ще реализиран съгласие за единни правила ”, сподели Тиемо Вьолкен от групата на социалдемократите в Екологичен потенциал. Те са посочили до момента, че по-скоро не желаят такова нещо и това пролича при определянето на цветните кодове за ковид.
 Китай започва стратегия за здравни документи Китай започва стратегия за здравни документи
Китай започва стратегия за здравни документи за вътрешни пасажери, заяви „ Гардъин ”. Цифровият документ, който демонстрира...
Държавите-членки се споразумяха по отношение на „ алените ” зони, само че не и за произлизащите от това проби за влизане или разпоредбите за карантина. Питър Лизе подозира, че Европейски Съюз няма да има думата при боравенето със документа. Политикът на ХДС и представител на ЕНП за здравната политика би подкрепил имунизираните да имат право да си възстановят свободите.
В домовете за остарели хора би трябвало бързо да се възстановят свободите, откакто всеки е имал опция да се имунизира, счита Лизе. С избрани свободи следва да се употребява и личният състав там, без значение, че не всички чиновници са имали тази опция (за ваксиниране)т.
Европейският документ би трябвало да бъде подготвен до лятото. Това е упорит проект, счита Юта Паулус от Зелените. Съмненията ѝ са главно дали 27-те държави-членки ще съумеят да се оправят толкоз бързо с нужните логистични и механически параметри.
„ Ако погледнете ръководството на имунизационните акции, имам основателни подозрения, че държавите-членки могат да основат тези условия в границите на три месеца ”, сподели тя.
Във връзка с документа за имунизация на Европейски Съюз към момента има доста въпроси без отговор. Също по този начин към момента не е еднопосочно изяснено дали отбраната от имунизацията защищава другите от заразяване и какъв брой дълго трае.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР