В Италия започнаха предклиничните тестове на пет ваксини срещу новия

...
В Италия започнаха предклиничните тестове на пет ваксини срещу новия
Коментари Харесай

В Италия започват предклинични тестове на пет ваксини срещу коронавируса

В Италия започнаха предклиничните проби на пет ваксини против новия ковид. Всичките проби се правят от биотехнологичната организация " Такис ", а резултатите се чакат в средата на май, предадоха АНСА и Българска телеграфна агенция.

``
реклама

Тестовете върху хора могат да се проведат през есента, съобщи Луиджи Аурисико, началник на компанията.

Ваксините се базират на разнообразни сектори на протеина Спайк - главното оръжие, с което вирусът нападна човешките дихателни кафези.Тестовете са позволени от министерството на опазването на здравето и се организират върху мишки. Резултатите ще бъдат оценени от компанията " Такис " дружно с научно-изследователския институт Спаланцани. След анализите ще бъде направена оценка коя ваксина от петте се е показала най-добре на тестванията.

Петте ваксини са получени от фрагменти от генетичния материал на вируса, които дават отговор на разнообразни зони от протеина Спайк, който коронавирусът употребява, с цел да се прикрепи към клетките на човешката дихателна система и да проникне вътре в него.

И петте ваксини се основават на технологията, наречена електропорация, която съставлява инжектиране в мускула, последвано от къс електрически подтик, което улеснява проникването на имунизацията в клетката и задейства имунната система.

Компанията " Такис " е съумяла да доближи до тази фаза на тествания без непознато финансиране, само че в този момент провежда акция от вида краудфъндинг за събиране на нужната сума, с цел да се премине към идващите етапи на създаване на окончателната ваксина.

Италия дава 10 милиарда евро за гарантиране на ликвидностза семействата и фирмите

Италианското държавно управление възнамерява да похарчи още 10 милиарда евро (11 милиарда долара), с цел да подсигурява покриването на задълженията и ликвидността на експерти и компании, наранени от рецесията с ковид. Това съобщи през днешния ден представител на държавното управление, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Италия, епицентърът на епидемията в Европа, бе първата западноевропейска страна, която вкара широкомащабни забрани за придвижване и икономическа активност и на първо време удостовери наличието на вируса на територията си преди шест седмици.

Тази седмица държавното управление оповести, че ще удължи рестриктивните мерки най-малко до Великденските празници в средата на месеца.

Рим утвърди изключително разпореждане за разпределяне на 25 милиарда евро през март, в това число 5 милиарда евро под формата на гаранции за банкови заеми и ликвидност за компании и семейства.

Тъй като хората и фирмите в третата най-голяма стопанска система в еврозоната не престават да имат финансови компликации на фона на пандемията от ковид, държавното управление възнамерява второ изключително разпореждане, с цел да освободи запаси за най-малко 500 милиарда евро общо.

Тази стъпка ще накара министерство на финансите да отдели още 10 милиарда евро за гаранционната скица в допълнение към предходните 5 милиарда евро. Това е споделил в изявление за в. " Фато куотидиано " министърът на стопанската система и финансите Роберто Гуалтиери, съгласно източника, поискал анонимност поради сензитивната тематика. Министерството не разяснява информацията.

Вчера конфедерацията на италианската индустрия Конфиндустрия (Confindustria) разгласи, че стопанската система на Италия може да се свие с 6 % през 2020 година. За страдание тази прогноза е реалистична, разяснява Гуалтиери. 

 

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР