В Италия са отворени 26 секции. Там онлайн заявления за

...
В Италия са отворени 26 секции. Там онлайн заявления за
Коментари Харесай

Вотът в Италия: Рехав вот заради католическата Цветница

В Италия са отворени 26 секции . Там онлайн заявки за гласоподаване са подали 1072 души. Как гласоподават там сънародниците ни?

Изборният ден е почнал обикновено тъкмо в 7 часа локално време, във всички секции. Работата е проведена по този начин, че да не се образуват опашка от чакащи. Напрежение няма.

Гласуващите в Обединеното кралство варират сред 27 000 и 33 000

Секции са разкрити в почетните ни консулства в Болоня и Неапол, както и две секции на територията на Малка, която е под юрисдикцията на посолството ни в Рим.

Гласуването се прави с хартиени бюлетини , като се изключи две от трите секции в Милано, както и в една от секциите в Малта, където има машини.

Въпреки дребния брой на подадени заявление за гласоподаване, би трябвало да се означи, че на територията на Италия живеят над 80 000 българи. Гласуващите евентуално ще попълнят заявления на място . Практиката демонстрира,че до урните отиват към 4-5 хиляди наши сънародници, живеещи на Ботуша.

Пред всяка секция има по десетина души, които изчакват реда си, с цел да влязат и да упражнят правото си на глас

Правото си на избор през днешния ден могат да упражнят и тези българи, които са на почивка в Италия.

Това, което може да попречи на хората да отидат до урните през днешния ден в Италия е отбелязването на католическата Цветница и хубавото време, което подготвя към разходки и пътувания. Въпреки всичко се чака по-висока интензивност в следобедните часове.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР