Кремъл разкритикува новото изказване на френския президент Еманюел Макрон за

...
Кремъл разкритикува новото изказване на френския президент Еманюел Макрон за
Коментари Харесай

Кремъл за думите на Макрон за западни войски в Украйна: Много опасни

Кремъл разкритикува новото изявление на френския президент Еманюел Макрон за вероятно изпращане на западни войски в Украйна. Говорителят на Владимир Путин Дмитрий Песков назова думите на Макрон „ доста рискови “.

Снимка: Getty Images

„ Франция, в лицето на своя президент, продължава непрекъснато да загатва опцията за свое директно замесване – на терен, в спора към Украйна. Това е доста рискова наклонност ", предизвести Песков, представен от Българска телеграфна агенция.

 Макрон за западни войски в Украйна: Ако Русия пробие фронтовите линии и Киев изиска Светът 3 мин. Макрон за западни войски в Украйна: Ако Русия пробие фронтовите линии и Киев изиска  Лавров за Макрон: Евролидерите би трябвало да употребяват главата си за рационални мисли Светът 2 мин. Лавров за Макрон: Евролидерите би трябвало да употребяват главата си за рационални мисли  Тодор Тагарев пред bTV: Няма да изпращаме бойци в Украйна Тази сутрин 3 мин. Тодор Тагарев пред bTV: Няма да изпращаме бойци в Украйна  Макрон: Изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не трябва да се изключва Светът 4 мин. Макрон: Изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не трябва да се изключва  Макрон за западни войски в Украйна: Ако Русия пробие фронтовите линии и Киев изиска Светът 3 мин. Макрон за западни войски в Украйна: Ако Русия пробие фронтовите линии и Киев изиска  Лавров за Макрон: Евролидерите би трябвало да употребяват главата си за рационални мисли Светът 2 мин. Лавров за Макрон: Евролидерите би трябвало да употребяват главата си за рационални мисли  Тодор Тагарев пред bTV: Няма да изпращаме бойци в Украйна Тази сутрин 3 мин. Тодор Тагарев пред bTV: Няма да изпращаме бойци в Украйна  Макрон: Изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не трябва да се изключва Светът 4 мин. Макрон: Изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не трябва да се изключва

Снимка: Getty Images

Вчера, в изявление за английското издание „ Икономист “, френският държавен глава Еманюел Макрон отново не изключи възможността  западни сухопътни войски да бъдат изпратени в Украйна . Макрон уточни две условия за това: „ Ако руснаците пробият фронтовите линии и има искане от Украйна “.

Френският президент обаче посочи, че казусът през днешния ден не е подобен.

„ Както споделих, не изключвам нищо, тъй като пред нас има човек, който не изключва нищо. Вероятно сме били прекомерно неуверени при формулирането на границите на нашите дейности по отношение на някой, който към този момент няма такива и който е агресор “, съобщи Еманюел Макрон, визирайки съветския президент Владимир Путин.

Според Макрон Европа не може постоянно да разчита на Съединени американски щати за защита и би трябвало да се научи да „ се приготвя да се пази сама “.

 Москва сподели западна техника, пленена в Украйна Снимка: Reuters

През последните месеци френският държавен глава става все по-открит бранител на европейската защита, като се застъпва за увеличение на отбранителното произвеждане и  военната помощ за Украйна.

Еманюел Макрон провокира дискусия и в края на февруари. Тогава беше първият път, в който той съобщи, че изпращането на западни войски в Украйна не трябва да се изключва в бъдеще.

Изказването на френския държавен глава провокира лавина от мнения от западни водачи, които твърдо отхвърлиха опцията да бъдат изпратени натовски бойци в Украйна.

Тогава още веднъж имаше коментар и от Русия . „ Струва ми се, че тези, които освен показват такива мисли, само че даже ги позволяват в главата си, въпреки всичко би трябвало да употребяват тази глава за по-рационални мисли, по-безопасни за Европа “, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разкритикува и английския министър на външните работи Дейвид Камерън, който през вчерашния ден в Киев обеща подкрепата на страната му за Украйна да продължи „ толкоз дълго, колкото е належащо “.

Думите на Камерън, че Украйна може да употребява английски оръжия за удари на съветска територия, са „ директна ескалация на напрежението към украинския спор “, уточни Песков.

Той предизвести, че това може да заплаши цялата система на европейската архитектура за сигурност.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР