В историята има много важни открития, но някои от най-интересните

...
В историята има много важни открития, но някои от най-интересните
Коментари Харесай

Кои са най-големите подводни открития в историята

В историята има доста значими открития, само че някои от най-интересните са направени в моретата и океаните. В тази публикация ще ви разкажем за някои от най-интересните подводни открития в историята: 

Корабите Терор и Еребус 

Двата кораба са правили полярна експедиция през 40-те години на 19-ти век. Тогава са имали сполучливи пътувания до Антарктика, само че през 1845-та година по време на експедиция до Канада са изчезнали. Самите остатъци от корабите не са открити до наши дни, до момента в който през 2014-та и 2016-та бяха открити след дълго и доста скъпо търсене, което беше проведено от канадските управляващи. И по този начин, 150 години по-късно занапред чакаме отговори за това, което се е случило с корабите. 

Палвопетри

Едно изобретение от прилежаща Гърция. Едно от най-старите доказателства за цивилизация там е точно Палвопетри. Останки от това обитаемо място на близо 5000 години са открити през 60-те години на предишния век. Именно от този интервал е прочут като най-стария открит подводен град на света. Откривателят на обекта се споделя Ник Флеминг. Интересно е, че останките са на едвам няколко метра от повърхността, само че не са били открити по-рано. 

Корабокрушението на Улубурун 

Следващото изобретение в нашия лист е от Турция. Останките от този турски транспортен съд са едни от най-старите в историята изобщо. Въпреки, че е в Средиземно море, дървото на кораба като по знамение се е запазило за интервал от над 1600 години! Хората са плавали много преди този момент, само че непокътнатото положение на кораба и артефактите на него го вършат едно от най-значимите сходни открития. Отнело е 10 години и над 20 000 гмуркания до момента в който всичко бъде изкарано от водата за изследване. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР