В хода на украинското контранастъпление Русия загуби още един представител

...
В хода на украинското контранастъпление Русия загуби още един представител
Коментари Харесай

В хода на украинското контранастъпление бе ликвидиран пореден руски генерал

В хода на украинското контранастъпление Русия загуби още един представител на своя върховен команден състав. На 12 юли след украинска ракетна офанзива е умрял началникът на щаба на 35-та общовойскова войска ген.-маор Сергей Горячев, заяви The Moscow Times като се базира на z-канал Vоенкор Котенок Z. 
 
В началото на съветското нахлуване против Украйна Горячев е бил пълководец на 5-та отдена танкова блигада, а за интервала на войната е нараснал на служба началник-щаб на войска. 
 
По оценка на уеб страницата Медиазона към началото на юни, до момента е доказана гибулта на 4 съветски генерала, 58 полковника, 176 подполковника. Изданието разгласява и имената на ликвидираните от украинските войски съветски генерали - ген.-майор Канамат Боташев (ЧВК " Вагнер " ), командващият на 1-ви армейски корпус на самопровъзгласената ДНР ген.-майор Роман Кутузов, зам.-командващият на 41-ва ЦВО генерал-майор Андрей Суховецки и зам.-командващият на 8-ма войска ген.-майор Владимир Фролов. 
 
Оценките на американското МО са за двойно по-големи загуби измежду командния състав на съветската войска. Началникът на военното разузнаване Скот Бериър съобщи на 10 май т.г., че до тази дата са починали най-малко 8 съветски генерали. Той добавя, че това е извънредно висока смъртност измежду висшия команден състав, като броя на починалите съветски генерали за 16 месеца война в Украйна надвишава броя на починалите американски генерали за 20 години спор в Афганистан. 
 
Данните на британското и японското военни разузнавания сочи още по-драстична статистика. Според МО на Англия от началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари м.г. до момента са убити 10 съветски генерали. Японското разузнаване сочи двойно по-голям брой - 20. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР