Испания, Ирландия и Норвегия обявиха, че са взели координирано решение

...
Испания, Ирландия и Норвегия обявиха, че са взели координирано решение
Коментари Харесай

Три страни в Европа признават Палестина

Испания, Ирландия и Норвегия оповестиха, че са взели координирано решение за признание на палестинска страна на 28 май. Според тези страни решението за две страни е основно за установяването на дълготраен мир в Близкия изток.
Израел реагира неотложно с отзоваване " за съвещания " на посланиците си от Ирландия и Норвегия.
Девет от общо 27 страни членки на Европейски Съюз към този момент са признали Държавата Палестина. Осем от тях го направиха преди присъединението си към Общността, откакто палестинският водач Ясер Арафат разгласи на 15 ноември 1988 година Палестина за самостоятелна страна. Това бяха България, Чехия и Словакия (до 1993 година Чехословакия), Унгария, Румъния, Полша, Малта и Кипър. Те бяха последвани през 2014 година от Швеция, която стана първата страна, признала Палестина след влизането си в Европейски Съюз.
Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци (УНРВА) разгласи, че стопира раздаването на храна в град Рафах в южната част на Ивицата Газа. Там се водят боеве сред Израел и Хамас. Агенцията добави, че " в резултат на почналата на 7 май (израелска) военна интервенция в източната част на Рафах разпределителният център на УНРВА и складът на Световната стратегия по прехраната, и двата ситуирани в Рафах, са недостъпни ". " Раздаването на храна сега е прекратено заради липса на доставки и сигурност " в града. Организация на обединените нации не е прецизирала какъв брой хора са останали в Рафах, само че се счита, че те са няколкостотин хиляди.
Организация на обединените нации заяви, че свършват храните и за централната част на Ивицата Газа, където стотици хиляди палестинци, избягали от Рафах, потърсиха заслон след безредно всеобщо преселение към града.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР