В градчето Стейтсвил, което се намира в Северна Каролина, САЩ,

...
В градчето Стейтсвил, което се намира в Северна Каролина, САЩ,
Коментари Харесай

Влак-призрак отне живота на млад мъж

В градчето Стейтсвил, което се намира в Северна Каролина, Съединени американски щати, имат своя легенда, която е толкоз плашеща, че се оказва че е по-добре да не вярваш въобще в нея.

В легендата става дума за влак-призрак, който се появява всяка година на един и същи ден – на 27 август, навръх две благи от Стейтсвил. Той се движи по железопътната линия към Бостън.

Призракът в действителност е на действителен трен, който на 27 август 1891 година в два часа след среднощ паднал от моста право в каньона. Тогава на място починали двадесет и пет души, доста хора били ранени.

Тази злополука станала една от най-разказваните и сериозните в историята на Северна Каролина. И може би тъкмо по тази причина е родила толкоз доста клюки, свързани с вледеняващи сърцето викове на хора, както и с призрака на влака, който се появява всяка година на това място.

 Влак Призрак

Преди броени дни жертва на този нереален трен станал двадесет и девет годишен американец – Кристофър Кайзър, който бил погубен покрай Стейтсвил.

Той паднал тъкмо от моста, от който преди 119 години паднали хората от призрачния трен. Това се случило на 27 август тази година. Кристофър и няколко негови другари се качили на моста, с цел да чакат призрачния трен.

Към два часа след среднощ върху релсите се появил трен, само че не нереален, а изцяло действителен. Всички младежи съумели да реагират бързо и да слязат от линията.

Единственият, който не съумял да слезе от релсите, бил Кристофър, и влакът го изхвърлил непосредствено в каньона. Сега към този момент в градчето хората имат още един фантом, който ще се качва на релсите всяка година.

Историята на влака-призрак е толкоз известна, че всяка година има дежурна група, която чака въпросният трен да се появи. Кристофър и приятелите му просто мечтаели за доза адреналин.

Легендата получава втори живот с помощта на Кристофър, който е налял масло в огъня с нелепата си гибел. Сега всички настояват, че в действителност призрачният трен е отговорен за гибелта на младия мъж.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР