"В големи софийски болници на визитации минават специализанти и стажанти,

...
"В големи софийски болници на визитации минават специализанти и стажанти,
Коментари Харесай

Стажанти се упражняват над нас в болниците. Няма кой да лекува

"В огромни софийски лечебни заведения на визитации минават специализанти и стажанти, няма доктор. Стига се до безотговорно използване на кортизонови препарати. Моя другарка е жертва на това. Лицето й е обезобразено. Системата е освен претрупана, само че е и в неуместна обстановка на множеството места - няма кой да лекува ". Това съобщи пред телевизия НоваНюз някогашният здравен министър доктор Мими Виткова.

Според нея освен, че няма проблем с кислорода, а и го изнасяме.

"Нуждаем се от помощ в реанимационната инсталация и на фрагментите. От години медицински личен състав бяга на Запад ", разяснява медикът.

Според нея фактически се следи понижаване на броя на заболелите, само че е преждевременно да приказваме дали ограниченията са дали резултати.

"Има политически боязън от въвеждане на локдаун. По същата причина се забавихме и със зелените документи. Не приказва по никакъв начин добре за политиците, обществото и здравната система да сме водещи по смъртност. Няма по какъв начин да се оправим, в случай че не се съблюдават ограниченията и спазването не се управлява ", счита доктор Виткова.

Тя акцентира, че нормално ваксинираните постъпват по-рядко в болница, а заболяването протича по-леко.

"Няма еднопосочно мнение, че съществуването на антитела значи, че човек не предава инфекцията ", сподели доктор Виткова.

По тематиката с опълчването на някои родители против тестването на децата им, тя запита от какво се опасяват. И разясни, че би трябвало да се изчака с връщането в учебно заведение на останалите деца, с цел да се види каква ще бъде заболеваемостта.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР