В големи периоди от мача българинът изглеждаше неуверен на корта,

...
В големи периоди от мача българинът изглеждаше неуверен на корта,
Коментари Харесай

Неприятен Обрат! Тежко Поражение За Григор Димитров

В огромни интервали от мача българинът изглеждаше нерешителен на корта, а против него Тейлър Фриц тероризираше с мощен сервис и форхенд.

Двата сета въпреки всичко стигнаха до тайбрек, само че в тях насладата бе за американеца, 10:8 в първия и 7:4 във втория.

Григор започва нерешително мача, с доста непредизвикани неточности и подари две точки за пробив на противника си в първите си два сервис гейма.

За благополучие българинът обърна развоя и двата пъти, само че се виждаха много проблеми в играта му, до момента в който Фриц просто връщаше топката в полето му и го чакаше да сгреши.

Освен това американецът залагаше и на мощният си сервис, който го спасяваше на няколко пъти.

Това обаче не се случи в шестия гейм, когато Григор на два пъти реши да изненада противника си на мрежата, а това го разколеба много.

Димитров получи късмет за пробив и се възползва.

За страдание, още в идващия гейм американецът върна пробива, след много глупави непредизвикани неточност на родния тенисисит.

Сетът стигна до съдбоносен тайбрек, почнал приказно за Григор.

Преднина от 3:0 и като че ли всичко бе в ръцете му. Те обаче трепнаха, двойна неточност и топка в навън върнаха Фриц в играта, а американеца сграбчи шанса, написа Дир.бг.

Успя да обърне и получи сетбол при 6:5. Григор избави, само че обстановката се повтори при 8:7, с цел да последва ново избавяне на Димитров, само че при 9:8 късмет към този момент нямаше и Фриц завоюва сета.

Развоят в тайбрека вдъхна убеденост на младия американец, който бе съвсем непогрешим при започване на втория сет.

Уверен сервис и мощен форхенд, а против него бе разколебаният Григор, който правеше неточност след неточност.

Фриц съумя да пробие още във втория гейм, а по-късно затвърди пробива, с цел да поведе с 3:0.

Последваха няколко гейма, в които Григор печелеше подаванията си, само че просто не се виждаше по какъв начин българинът ще стигна до пробив, изглеждаше отчаян, а играта му несъмнено не бе на равнище.

Тогава пристигна седмият гейм, в който Димитров излезе като видоизменен на корта и с няколко вълшебен отигравания разколеба Фриц и стигна до пробив, който го върна в мача.

Играта стана равностойна, което разумно докара нещата до нов тайбрек.

Двамата си размениха по минипробив след неточност на къса топка. Григор не си взе поука и още веднъж опитва сходно осъществяване, спряло се в мрежата. Две нови неточности направиха резултата 6:3 в интерес на Фриц, предоставяйки му три мачбола. Американецът се възползва от втория късмет и си обезпечи среща с Новак Джокович.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР