В Германия започват коалиционни преговори за съставяне на правителство между

...
В Германия започват коалиционни преговори за съставяне на правителство между
Коментари Харесай

В Германия започват преговори за съставяне на правителство на коалицията "светофар"



В Германия стартират съдружни договаряния за сформиране на държавно управление сред социалдемократическата партия, Зелените и либералите. Това оповестиха ръководителите на трите партии, които биха влезнали в така наречен коалиция „ светофар “, наречена по този начин поради партийните им цветове.

Германия да се откаже от въгледобива още през 2030 година - това е една от задачите на трите партии. Три седмици след парламентарните избори в Германия победилата на вота социалдемократическа партия похвали досегашната работа на сондиращите екипи.

Пестелив на думи беше евентуалният предстоящ канцлер Олаф Шолц: " Харесва ни резултата. Ново начало и прогрес - това е мотото ни и можем да ги реализираме. Точка. "

" Правителство, което съставлява обществото и е на висотата на нашето време - това е духът на съглашението ни. А финансирането на тази нова политика ще пристигна през нови принадлежности ", сподели Аналена Бербок, съпредседател на Зелените, само че не навлезе допълнително детайлности, като се изключи че бъдещата коалиция ще се стреми към вложения за опазването на климата и дигитализацията.

За в този момент трите партии не са договорили съответни финансови задължения. Апетити към поста на финансовия министър има водачът на либералите Кристиян Линднер, само че и той не навлезе в конкретика.

" Влизането в коалиция зависи от опцията да водим демократична политика. Много сме удовлетворени от общите позиции, които постигнахме ", изясни Кристиян Линднер, ръководител на демократичната партия, която трябваше " да преглътне " обезпечена минимална работна заплата от 12 евро на час против отхвърли от увеличение на налозите и опазване на възбраната за вдишване на нов държавен дълг.

Либералите, които се застъпват за строга финансова дисциплинираност, са се съгласили на енергийни помощи, само че са се наложили да няма ограничавания на скоростта на автомагистралите.

Още в понеделник се чака партийните структури да одобрят започването на съдружни договаряния, а при техен триумф Германия може да има ново държавно управление още преди Коледа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР