В Германия срещу 59-годишен мъж бе повдигнато обвинение по подозрения,

...
В Германия срещу 59-годишен мъж бе повдигнато обвинение по подозрения,
Коментари Харесай

Мъж, заподозрян, че откраднал вещи на Джон Ленън, ще бъде съден в Германия

В Германия против 59-годишен мъж бе повдигнато обвиняване по съмнения, че се опитал да продаде крадени дневници и други движимости на Джон Ленън, съобщawa Ройтерс.

Заподозреният, разпознат от берлински следователи като Ерхан Г., през 2014 година упълномощил берлинска аукционна къща да продаде движимостите, като получил предплатено 785 000 евро. Вещите, от които през 2006 година била лишена вдовицата на Джон Ленън Йоко Оно, се озовали в Берлин. Те включват писма, запис на концерт на "Бийтълс " и очила на Ленън, както и последния му дневник, който завършва на 8 декември 1980 година, когато някогашният бийтъл е погубен с огнестрелно оръжие в Ню Йорк.

В дневника се показва, че същата заран Ленън и Оно имат среща с фотографката Ани Лейбовиц. Тогава е направена фотография на голия Ленън и Йоко в леглото им. През януари 1981 година фотографията се появява на корицата на сп. "Ролинг стоун ".

Други документи, илюстрация и други очила на Ленън били скрити в автомобила на обвинения. Полицията подозира, че движимостите са били откраднати от някогашен водач на Йоко Оно, преди да бъдат доставени в Берлин през 2013 година или 2014 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР