В Европейската комисия се работи за общо закупуване на около

...
В Европейската комисия се работи за общо закупуване на около
Коментари Харесай

Асен Василев: ЕК работи за обща покупка на 10 млрд. куб. метра газ

В Европейската комисия се работи за общо закупуване на към 10 милиарда кубически метра природен газ за потребностите на няколко страни, измежду които и България, разгласи вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев след среща с немския си сътрудник Кристиан Линднер.

Василев не посочи от кое място ще бъде закупено синьото гориво, по какъв начин ще бъде доставено и разпределено.

„ Вече са направени всички обследвания на инфраструктурата и сега се работи по общ контракт сред Гърция, България, Румъния и, евентуално, Украйна за общо количество над 10 милиарда кубически метра газ “, съобщи финансовият министър.

От своя страна Кристиан Линднер похвали България за финансовата непоклатимост и дефинира като "впечатляващо " ниското равнище на държавен дълг, като съгласно него Германия "трябва да се учи от българския опит " по този въпрос. В същото време Линднер за следващ път напомни, че поддръжката за страната ни за влизане в еврозоната не е политически въпрос, а България би трябвало да извършва всички критерии от Маастрихт, в това число и за ценова непоклатимост.

„ Силно имам вяра, че в българския парламент има задоволително виновни депутати, с цел да се одобри актуализация на бюджета, която е рационална и която работи в интерес на българските жители “, отговори Асен Василев на въпрос дали ще бъде открита парламентарна поддръжка за актуализацията на бюджета.

България и Германия ще задълбочат взаимната си работа във връзка с митническата администрация, стана ясно след срещата на двамата финансови министри.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР