В ескалиращия риболовен конфликт между Париж и ЛондонЛондон ще предприеме

...
В ескалиращия риболовен конфликт между Париж и ЛондонЛондон ще предприеме
Коментари Харесай

Франция задържа британски траулер в Ламанша

В нарастващия рибарски спор сред Париж и Лондон
Лондон ще предприеме ответни ограничения

Британски траулер е бил арестуван от Франция в четвъртък сутринта в Ламанша на фона на нарастващия спор сред Париж и Лондон за риболовните права след Брекзит, предадоха международните организации.

В публично изказване френският министър за морска политика Аник Жирарден съобщи, че един траулер е арестуван, а на различен е отправено устно предизвестие по време на инспекции край крайбрежията на Хавър.

Тя добави че корабът е бил арестуван, тъй като не се е съобразил с отправеното предизвестие да не лови риба във френски води, защото не разполага с нужния лиценз за това.

Жирардин обаче настоя, че Франция и Англия “не са във война”, само че че има “битка” за риболовните пост-Брекзит съглашения.

Франция бе ядосана от решението на Англия и остров Джърси предишния месец да не издадат лиценз за лов на риба на повече от 10 френски кораба, което Париж счита за нарушаване на съглашението за Брекзит.

“В продължение на повече от девет месеца има риболовци, които нямат достъп до английските води, до които преди този момент са имали достъп”, сподели Жирарден, добавяйки, че Обединеното кралство “не съблюдава отговорностите си по сделката”.

В сряда английският министър за Брекзит лорд Дейвид Фрост съобщи, че френската опасност да блокира английските риболовни кораби от достъп до френските пристанища е “голямо разочарование”.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР