В ерата на тоталната информационна несигурност, компаниите за компютърна и

...
В ерата на тоталната информационна несигурност, компаниите за компютърна и
Коментари Харесай

Symantec придобиха две компании за сигурност

В ерата на тоталната осведомителна неустановеност, фирмите за компютърна и интернет отбрана би трябвало да са постоянно на крачка пред киберпрестъпниците – една непрестанна гонитба на котка и мишка, в която по-адаптивният и бърз противник, печели. Едва ли някой знае по-добре това от американските пионери в региона на антивирусната отбрана Symantec.

Тази седмица компанията разгласи придобиването на две компании, осигуряващи на клиентите и сътрудниците си, точно това – сигурност. Става въпрос за Appthority и Javelin Networks, които ще подсилят опциите на унифицираната платформа за сигурност на Symantec, Integrated Cyber Defense Platform.

Първата от двете компании, Appthority, обезпечава засилена отбрана против уязвимости в мобилните приложения, до момента в който Javelin Networks доставя нужната експертиза и принадлежности против офанзиви към Active Directory. И двете компании ще влязат в звеното на Symantec, доставящо решения за ендпойнт отбрана, част от по-големия отдел Enterprise Security. Именно там, Symantec регистрираха недостатъци в резултатите за второто тримесечие, които бяха изнесени неотдавна. Все отново, изпълнителният шеф на компанията Грегъри Кларк разгласи, че Symantec чака да се върне на правия път още идващото тримесечие с стартирането на нови артикули, по които към този момент се работи.

В доклада си пред вложителите на компанията, Кларк съобщи увереността си, че Symantec са с едни гърди пред конкуренцията в запазване на крайните точки, а тайната за това е съчетаването на обичайната сигнатурно основана отбрана с опциите на изкуствения разсъдък.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР