В Еквадор и Перу са открити още останки на изключително

...
В Еквадор и Перу са открити още останки на изключително
Коментари Харесай

Още доказателства за древни гиганти

В Еквадор и Перу са открити още остатъци на извънредно високи хора, които са изпратени за проучване в Германия съгласно английския антрополог Ръсел Демент (Russell Dement).

Според локалния еквадорски уебсайт Cuenca Highlife от 2013 година насам са открити най-малко шест скелета на хора, живели през XV век. Ръстът им варирал от 213 до 243 сантиметра.

„ Намираме се в ранен стадий от проучванията и мога единствено да ви дам концепция какво открихме. Не желая да върша изказвания, основани на спекулации, тъй като работата ни продължава. Размерите на скелетите приказват за съществени антропологични и медицински разлики “, споделя Демент.

През 2013 година Демент схванал, че покрай (Еквадор) е открит чудноват скелет. Отишъл на мястото и съумял да откри гръден панер и череп на жена, която се счита, че е живяла преди към 600 години. Впоследствие е открита и останалата част от скелета – оказало се, че дамата е била висока 223 сантиметра.

Индианец от племето Шуар.

„ Природата на това е много противоречива и би трябвало да сме извънредно деликатни, тъй като знаем, че сходно нещо ще бъде посрещнато с огромна доза песимизъм. “

След шест месеца разкопки били открити още пет високи скелета, както и артефакти. Демент и сътрудниците му считат, че това племе е населявало района от най-малко 150 години. Три от скелетите били цели, останките на двама души били частични, само че по всичко проличава, че това са били здрави хора, които не са били деформирани от някакво заболяване.

„ Няма никакви следи от хормонални болести, които са постоянно срещани при гигантизма. Ставите на всички скелети били здрави и белодробната празнина била задоволително огромна. Един от скелетите принадлежи на жена, която е умряла на 60 години. Със сигурност това не е случай на гигантизъм “, споделя Демент.

Погребалните традиции са били комплицирани. Телата са били обгърнати в листа и заровени в гъста почва. Това е и повода останките да са в положително положение.

Има данни, че преди този момент Демент е изучавал локалните племена повече от две десетилетия и е разкрил много истории за „ доста високи, бледокожи хора, които живеели наоколо “. Старейшините ги описвали като голяма и мирна раса, която се разбирала с коренното население. Но също по този начин локалните ги считали за същества от „ духовния свят “.

Когато става въпрос за колоси, не би трябвало да се мисли единствено за антични човекоподобни същества. Модерната история помни случаи на още по-високи хора от откритите в Перу и Еквадор. Най-силният образец е Робърт Уадлоу (Robert Wadlow), прочут още като „ Алтънския колос “. Смята се, че това е най-високият човек, живял в миналото. Уадлоу е роден в Алтън (САЩ), а сега на гибелта си е бил висок 272 сантиметра.

Робърт Уадлоу. Creative Commons

Друг прочут случай на гигантизъм е Чарлз Бирн (Charles Byrne), който е умрял през 1783 година. Той е прочут като „ Ирландския колос “, а скелетът му се намира в Кралския лицей в Лондон. Бирн е бил висок към 231 сантиметра.

С келетът на Чарлз Бирн. StoneColdCrazy

Възможно ли е в по-ранни времена да е имало цели общества на колоси ?

В момента се правят ДНК проучвания върху колосите от Перу и Еквадор, с цел да се разбере дали те са свързани генетично с коренното население. Надеждата е, че тази информация ще хвърли светлина върху опцията в предишното хората да не са били с едни и същи размери и митовете за колоси да се окажат истина.

Ancient Origins

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР