В ежедневието ни има твърде много фактори, които контролират живота

...
В ежедневието ни има твърде много фактори, които контролират живота
Коментари Харесай

Факторите, които неочаквано качват килограми

В всекидневието ни има прекалено много фактори, които управляват живота ни и битката с килограмите. Храненето е 70% от значимостта на поддържането на здравословно тегло, само че останалите 30% се разпределят в сън, интензивност и прочувствени положения. Ето някои от тези фактори, които не виждаме, че ни въздействат и би трябвало да се научим да откриваме и направляваме.

Избягвай тези дребни неща и ще топиш килограми

Липсата на сън

Липсата на сън води до нарушение на естествената функционалност на организма, от където и той изпада в положение на суматоха и желае да си набави задоволително сила, която не е съумял от съня. От там се разбъркват хормоните, които управляват възприятието на апетит и задоволеност, и след безсънна нощ може да усещаме непрекъснат неотслабващ апетит.

Кръвна захар

Ако след хранене чувствате потребността за сладко макар, че сте сити, това значи, че равнищата на кръвната ви захар са се покачили. Пийте чаша вода и си дайте 20 мин. преди да посегнете към десерта.

10 метода да свалим килограми без тренировки

Стрес
Избягвай тези дребни неща и ще топиш килограми
Ефектът е в детайлите. Ако сте чували хора, които не могат да качат килограми, те прибавят голям брой неща към порциите си, които да им н...
Прочети повече
Стресът трансформира сърдечния темп на тялото и може да въздейства на глада. Обикновено това става в две посоки: хора, които изцяло стопират да се хранят под стрес и такива, които не могат да спрат.

Регулирането на напрежението в всекидневието вкарва организма в верния такт и тогава тялото е склонно да покаже единствено своите потребности: изпитване на апетит и задоволеност.

Хранене късно вечер

Ако се храните тъкмо преди да заспите, това пречи на усвояването на храната и на нервната система, което от своя страна води до нарушение на съня. Храната, която не се смели вярно от организма, стартира да ферментира и това води до отичане и нарушение на салдото на червата флора.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР