В Египет се е родило момченце само с едно око

...
В Египет се е родило момченце само с едно око
Коментари Харесай

Новородено само с 1 око доказа, че циклопи са съществували

В Египет се е родило момченце единствено с едно око на челото. Лекарите назовават това положение циклопия и си го изясняват с обстоятелството, че по време на бременността майката евентуално е била подложена на радиационно облъчване.

Новороденото е единствено с едно око по средата на челото и му липсва нос, поради което лекарите допускат, че то няма да оцелее в идващите няколко дни.

Докторите от здравната клиника Ел Сенбелауейн назовават необичайния феномен циклопия – рядко положение, което е получило наименованието си от циклопите в гръцката митология, считани епохи наред за небивалица.

Циклопията е един от най-рядко срещаните вродени недостатъци при новородени, а известните случаи по света до момента са посочили, че тези бебета не живеят повече от няколко дни.

Деформациите на тези деца се получават, още до момента в който са в утробата на майката. Липсата на нос и единственото око са единствено забележимите разстройства, защото те постоянно страдат от съществени малформации на сърцето.

В лекарското умозаключение специалистите допускат, че има 2 съществени аргументи за положението на новороденото египтянче. Първата е, че майката може би е вземала мощни медикаменти или даже опиати по време на бременността, а втората – евентуално излагане на радиоактивност.

Доктор Ахмед Бедрудин, който следи от близко положението на бебето, споделя, че новороденото има и други тежки деформации по тялото си, поради което чакат здравето му да се утежни през идващите дни.

Подобно разстройване се срещало извънредно рядко в здравната история, само че се е случвало както при хора, по този начин и при животни. В по-голямата част от случаите бременността не продължавала 9 месеца.

Циклопията е позната още от древността в разказите от гръцката митология. Циклопите са същества, обитаващи остров Сицилия, които имат единствено едно око по средата на челото. Доскоро този мит бе считан за резултат на нечие въображение.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР