В един от най-интересните мачове от 19-ия кръг в efbet

...
В един от най-интересните мачове от 19-ия кръг в efbet
Коментари Харесай

Първата победа на Берое срещу ЦСКА е в истински голов екшън под Аязмото, Петър Жеков бележи три попадения в армейската врата

В един от най-интересните мачове от 19-ия кръг в efbet Лига ЦСКА ще гостува на Берое в Стара Загора. Двубоят е в неделя и е с начален час 14:15.

В исторически проект ЦСКА играе много сполучливо против своя иден противник. Статистиката е безапелационна - 78 победи за " алените ", 26 равенства и единствено 12 победи за Берое.

Заралии реализират първата си победа против ЦСКА на 27 юни 1964 година. Преди това двата отбора са се изправяли един против различен 12 пъти, като " армейците " реализират 9 триумфа, а 3 дуела приключват без победител.

13-ият мач сред Берое и ЦСКА се оказва съдбовен за " алените " и те губят в Стара Загора в същински голов театър с 9 попадения - заралии печелят с 5:4.

Мачът се играе пред 25 000 фенове под Аязмото, а треньор на ЦСКА е легендарният Крум Милев. Още в 8-ата минута Берое съумява да поведе след гол на Янчовски. " Армейците " се съвземат от първичния потрес и с попадения на Никола Цанев(31`) и Димитър Якимов(37`) обръщат развоя на събитията в своя изгода.

До края на първото полувреме падат още три гола. Първо Петър Жеков, който тогава още носи екипа на Берое, възвръща равенството в 39-та минута, само че две минути по-късно Никола Цанев още веднъж дава задатък на " алените ". Минута преди края на първата част Жеков отбелязва втория си гол в мача и двата тима се прибират на отмора при резултат 3:3.

10 минути след подновяването на играта Жеков оформя своя хеттрик и Берое повежда с 4:3, само че в 59-та минута Иван Колев още веднъж връща ЦСКА в играта. Така се стига до 80-ата минута на дуела, когато Димитров бележи и донася първия триумф за Берое против ЦСКА. Един в действителност запаметяващ се мач.
 1:0 за ЦСКА е най-често срещаният резултат в мачовете против Берое
1:0 за ЦСКА е най-често срещаният резултат в мачовете против Берое

Двата тима са изиграли общо 116 мача за първенство
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР