В един или друг момент всеки от нас може да

...
В един или друг момент всеки от нас може да
Коментари Харесай

Какво се случва с мъжа, ако не е правил секс дълго време

В един или различен миг всеки от нас може да се озове самичък, без интимна половинка и сътрудник в живота. Истината е, че неналичието на обичан човек до нас в множеството случаи оказва неподходящо влияние както върху физическото, по този начин и върху прочувственото ни положение. Фокусът на вниманието ни тук обаче ще падне съответно върху мъжкия пол. Какво се случва с представителите на мощния пол, в случай че не са правели секс дълго време, споделя психологът Татяна Власевска.

Отговорът на въпроса какво се случва с мъжа, когато е бил дълго време без връзки и секс, зависи на първо място от това какъв мъж е той. Да, несъмнено, мъжете в някои връзки по-трудно устоят на самотност от дамите.

Но всеки може да свикне със самотата, споделя специалистът. Както дамата, по този начин и мъжът може не по-малко успешно да се научи да се грижи за себе си. Някои мъже, останали без дама, се отдаван изцяло на специалността си и там реализират незабравим триумф. Много от тези, които желаят да си намерят половинка, също както дамите, вземат решение да отслабнат, записват се на фитнес, стартират да съблюдават диета, да бягат заран или да играят футбол.



Освободени от уговорката на обвързването, те прекарват свободното си време в самореализация и реализиране на задачите си – стават по-силни във всеки смисъл на думата, безапелационна е Власевска.

Има и такава категория господа, които, оставени сами, премислят живота си и предходните си връзки и схващат, че са изгубили нещо доста скъпо в лицето на някогашната си дама на сърцето. Тези мъже поставят старания да върнат някогашната си годеница и от време на време реализират прочут триумф на тази основа. Ако пък не съумеят, си извеждат поука и, към този момент помъдрели една концепция, стават доста по-внимателни в връзките си със идната си интимна партньорка.



Сексът е значим за тялото както на физическо, по този начин и на психическо равнище. Ето за какво неналичието му, по един или различен метод, се отразява не изключително благотворно върху положението и активността на организма:

1. Търсене на опция

Големият град значи стрес, меланхолия и отмалялост. В подобен темп сме принудени непрекъснато да търсим за себе си това, което може да ни донесе благополучие и наслаждение. По научно казано – търсим източници на ендорфини и допамин. В момента на оргазъм в кръвта се отделя цялостен коктейл от хормони, които ни дава също и възприятието на благополучие и наслаждение.

2. Намален имунитет

В момента на оргазъм кръвта се трансформира в същински хормонален коктейл, който подмладява всички кафези на тялото и даже „ поправя” „ счупени” и слаби кафези. В последна сметка: резултатът на нездравословните фактори върху тялото е понижен. Ако сме заболели, когато сме влюбени или в близко прикосновение с обичания, имунитетът може и да е намалял, само че неговото намаляване ще го почувстваме в доста лека форма.

3. Влошаване на качеството на съня

Ендорфините, които се отделят естествено по време на влюбване, другарство с обичания или секс, ни приближават до положение на еуфория. А това способства за цялостното разпределяне на тялото. Хормонът окситоцин, който се отделя вследствие на оргазъм, предизвиква приятна унесеност, което прави съня по-дълбок, пълностоен и здравословен.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР