В древни времена всички животни и растения са били свързани

...
В древни времена всички животни и растения са били свързани
Коментари Харесай

Какво значи, ако видиш гарван?

В антични времена всички животни и растения са били свързани в съзнанието на хората с божествата. Все отново някои от животните са били считани за по-мощни поличби спрямо всички други. Особено място измежду мощните вестители заема гарванът. С черния си цвят и висок разсъдък тази птица концентрира вниманието върху себе си.

Гарваните постоянно са имали репутацията на вестители на гибелта и сподвижници на магьосниците. От тях се чака да носят неприятни вести и по тази причина хората ги ненавиждат, само че в това време те са носители на истината.

Това изяснява поверието, че гарванът е съмишленик на господ Тот - египетското провидение на мъдростта и магиите. Свещена птица е и за господ Аполон, за Хера и Асклепий, богът на медицинските науки.

Напълно в звук с тези показа идва поверието, че който види гарван, ще разбере истината за нещо, което е значимо за него. Ако пък гарван пресече пътя на някого, това е божествено удостоверение, че той е подготвен да пусне нещо ново и значимо в живота си.

Според символиката към гарвана, в случай че птицата седи на покрива на къщата, поверието предизвестява, че стопаните ги чакат облаги, храна и други приятни придобивки. За младежите пък предвещава завършения в любовта.

 Гарван

В случай че птицата влезе в дома и лети вътре, това е знак за гибел на някой от жителите. Ако в къщата живее остарял и болен човек, а гарван седи на покрива и грачи, този човек скоро ще почине.

Ако пасажер срещне по пътя си гарга, кацнала на камък или канара, чака го крах в начинанието, към което отива. Ако пътят минава през гора, най-хубавото решение е пасажерът да се върне, не го чака нищо положително.

Когато птицата държи нещо в клюна си, това е предизвестие за допустима кражба, болест или среща с див звяр.

В предишното се е считало, че в случай че слепец прояви доброта към гарван, зрението му може да се възвърне.

Бялата гарга е огромно изключение от естествените дадености. Да бъде забелязана бяла птица, е на огромен шанс.

Убийството на тези умни птици от антични времена се е смятало за знак на злощастие. То може да бъде загуба на домакински любим или гибел, съсипия и неприятности.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР